Ingezonden persbericht


MasterCard gaat fraude te lijf met 'pincode' voor online creditcardbetalingen

30 maart 2010

De invoering van MasterCard SecureCode door MasterCard en de Nederlandse banken is vrijwel een feit. SecureCode is een persoonlijk wachtwoord of code voor online betalingen. Dankzij het gebruik van SecureCode kan alleen de kaarthouder online betalen met zijn creditcard. Steeds meer internetwinkels zullen kaarthouders vragen om hun SecureCode. Zo zijn webwinkels met het Thuiswinkel Waarborg, zoals cheaptickets.nl, BCC.nl en bol.com, aangesloten bij SecureCode, en werken talloze buitenlandse webwinkels met SecureCode.

Veilige online betalingen zijn volgens onderzoek van MasterCard een belangrijke voorwaarde om e-commerce verder te laten groeien. MasterCard verwacht dat de extra veiligheid die SecureCode consumenten biedt een stimulans zal zijn voor internetaankopen. Verder kunnen MasterCard kaarthouders rekenen op een automatische aankoopverzekering, die hen beschermt tegen diefstal, schade of verlies van hun aankoop, en een geldterugservice, waarmee kaarthouders hun geld terug kunnen vragen, bijvoorbeeld in het geval ze hun online aankopen niet hebben ontvangen, of wanneer een bedrag meer dan eens is afgeschreven. De voorwaarden voor de aankoopverzekering en geldteruggarantie verschillen per bank.

Hoe werkt SecureCode?

Afhankelijk van zijn bank of kaartuitgevende instelling kan de kaarthouder zelf een wachtwoord aanmaken of krijgt hij zijn SecureCode via de online identificatiemethode van de bank.

Nadat de kaarthouder zijn SecureCode tijdens het online shoppen heeft geactiveerd vragen aangesloten webwinkels bij iedere volgende transactie automatisch naar de SecureCode van de kaarthouder. Na het invoeren van de SecureCode wordt deze binnen enkele seconden door de bank gecontroleerd. Als de bank bevestigt dat de SecureCode juist is, wordt de transactie voltooid, net als bij pinnen in de winkelstraat.

Voor meer informatie over het activeren van SecureCode, kunnen consumenten de website van hun bank of kaartuitgevende instantie bezoeken.

Contactpersoon



Ingezonden persbericht