Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, dinsdag 30 maart 2010

Contemporary Cooking 2010; het eerste eetboek van sterrenchef François Geurds

François Geurds kwam, zag en overwon. Zijn restaurant Ivy opende begin 2009 haar deuren in Rotterdam en werd direct overstelpt met loftuitingen. Binnen 9 maanden was de eerste Michelin-ster binnen.

François Geurds, de man die door zijn vakbroeders, vakpers en gastronomen unaniem wordt gezien en geprezen als 'de topper van de nieuwe lichting chefkoks', heeft nu zijn eerste eigen eetboek uitgegeven: 'Contemporary Cooking 2010'.

Het is een anders dan anders eet-/kookboek geworden. Hoe kan dat ook anders van de man die wereldprimeurs creëerde met zijn geurtafel en zijn inmiddels internationaal befaamde 'cornetto met piccallily-ijsje'.

Contemporary Cooking 2010 bestaat uit twee delen: een OUT- en een HOME-gedeelte.

Het OUT-gedeelte is als een schilderijencollectie; prachtige foto's van topfotografen om de herinnering aan wat bezoekers aan eten bij restaurant Ivy gezien en geproefd hebben levend te houden.

In het HOME-gedeelte zijn tien gerechten opgenomen die voor een geoefende thuiskok ook thuis te bereiden zijn. Ze zijn beschreven en gefotografeerd in vier heldere stappen die de thuiskok leiden tot een smakelijk en oogverblindend resultaat.

Contemporary Cooking 2010 gaat vergezeld van een DVD met opnames die de sfeer in het restaurant en de passie van de chef goed in beeld brengen.

Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met Philips Consumer Lifestyle Benelux dat het boek koppelde aan haar indrukwekkende nieuwe lijn keukenapparatuur Robust.

Contemporary Cooking 2010 kost, inclusief DVD, ¤60. Eenieder die in het bezit wil komen van dit bijzondere eetboek vindt op de website van Ivy (www.restaurantivy.nl) onder het kopje 'Kookboek' de benodigde bestelinformatie.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht