Ingezonden persbericht


GO! ouders houdt vast aan de maximumfactuur
De ouderkoepel van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap wil erop wijzen dat niet iedereen negatief staat ten opzichte van de maximumfactuur. Deze kwam afgelopen weekend onder vuur.

Scholen hebben door de invoering van de maximumfactuur extra werkingsmiddelen gekregen. GO! ouders ijvert ervoor dat scholen voor alle ouders een transparant financieel beleid voeren en hen ook duidelijk maken wat er met de extra werkingsmiddelen gebeurt. Wanneer deze voor andere zaken gebruikt worden dan bijvoorbeeld schooluitstappen kan het niet dat de kosten dan toch weer naar de ouders worden geschoven. Het kan niet de bedoeling zijn dat de alternatieve wegen om aan extra middelen te komen bepaalde groepen ouders weer financieel onder druk zet. Dit holt immers de hele visie achter de maximumfactuur uit. GO! ouders kan dan ook alleen maar toejuichen dat hiertegen zal worden opgetreden door minister Smet. De ouderkoepel van het GO! benadrukt daarenboven dat de Vlaamse regering reeds heel wat inspanningen heeft gedaan om zowel de werkingsmiddelen als de omkadering in het basisonderwijs te verhogen.

De maximumfactuur is voor ouders uit kansengroepen een welkome verademing. Eindelijk is er voor hen duidelijkheid van wat een school wel en niet financieel kan vragen. GO! ouders spreekt voor alle ouders en dus ook voor degene met wie geen rekening werd gehouden in het standpunt van de Werkgroep Kleuterscholen.

In het kader van het streven naar gelijke onderwijskansen, een missie waar het GO! en zijn ouderkoepel zich ten volle voor inzet, moet de maximumfactuur behouden blijven. Dat bepaalde 'traditionele' uitstappen daardoor moeilijker worden is misschien een spijtige zaak en kan betreurd worden, maar een school is er voor iedereen: voor elk kind en elke ouder.

Meer informatie
Ann Van Driessche; woordvoerder, 02 790 93 06, gsm: 0478 24 12 20 Griet Wauters, persondersteuning, 02 790 96 87
Kenneth Lasoen, directeur GO! ouders tel. 0496 257 003

Het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap streeft naar maximale, gelijke onderwijskansen. Elke leerling is een unieke persoonlijkheid met specifieke interesses en ambities. Hij of zij moet zich intellectueel en creatief kunnen ontplooien. Onze 700 scholen maken dit mogelijk voor om en bij de 300.000 leerlingen en cursisten.

Werken aan de ontwikkeling van elke persoonlijkheid, aan harmonie in diversiteit en aan verantwoordelijkheid ten aanzien van anderen. Dat is het doel waarvoor onze 32.000 medewerkers zich dagelijks engageren.

Het GO! vormt verdraagzame, respectvolle, positief kritische, mondige, verantwoordelijke, geëngageerde, creatieve, zelfstandige, sociale en leergierige persoonlijkheden.

Persbericht van het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap van 30-03-2010 11:10