Verkoop gebruikte auto's laat een stijging zien


Voorzichtig herstel gebruikte automarkt

ENSCHEDE, 20100330 -- De verkopen van de gebruikte auto's laten een voorzichtig herstel zien. Waar in februari 2009 de verkopen tien procent lager lagen dan een jaar daarvoor is er dit jaar een stijging te zien.

Volgens dataprovider VWE is er in februari van dit jaar een procent stijging waar te nemen. Consumenten onderling verkochten wel minder. De daling bleef gelukkig beperkt tot en kleine twee procent, een jaar geleden was de daling nog acht procent.

180.000 gebruikte auto's
Totaal zijn er in de maanden januari en februari 180.000 gebruikte auto's aan consumenten verkocht door bedrijven. De autobedrijven zijn blij dat de verkoopaantallen gestabiliseerd zijn.

C-to-b markt
De c-to-b markt, van consument naar autobedrijf, laat volgens de autoinkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl een goede stijging zien. De bij deze site aangesloten autoinkoop bedrijven melden een flinke groei.

Auto verkopen via internet
Aan het woord eigenaar Vincent Stevens: "We merken dat steeds meer consumenten hun auto aan autobedrijven verkopen in plaats van dat ze er zelf mee gaan adverteren via bijvoorbeeld de auto advertentie site AutoVerkopen.net. Dat is enerzijds te verklaren uit het feit dat er bij de verkoop van auto's tussen particulieren best vaak zaken misgaan. Diefstal tijdens een proefrit en vals geld betalingen komen helaas te vaak voor."

Snel auto verkopen
"Ook is de bekendheid met het verkopen van een auto via internet enorm gestegen. Tenslotte is de snelheid steeds belangrijker. Als je met een auto gaat adverteren dan kan het zo maar enkele weken duren voordat je de auto verkocht hebt, via onze site krijgen mensen binnen 48 uur een gegarandeerd bod.", aldus de heer Stevens.

Voor deze en meer tips over het verkopen en kopen van een auto ga je naar AutoVerkopenTips.nl.





Ingezonden persbericht