Start onderzoek naar voeding en beweging ouderen


WAGENINGEN, 20100330 -- Wageningen University start binnenkort met een onderzoek naar de effecten van voeding en beweging op de spieren van ouderen. Het onderzoeksteam van de ProMuscle-studie is hiervoor op zoek naar deelnemers boven 70 jaar, die bijvoorbeeld moeite hebben met lopen of andere dagelijkse activiteiten. Deelnemers kunnen onder professionele begeleiding gratis deelnemen aan een bewegingsprogramma, krijgen gratis eiwitdrankjes en een financiële vergoeding.

Spieren zijn erg belangrijk voor het dagelijks functioneren. Naarmate men ouder wordt, neemt langzamerhand de spiermassa af. Hierdoor vermindert de spierkracht in armen en benen en daarmee verslechtert het dagelijks functioneren. Bewegen en het gebruik van goede voeding zijn belangrijk om het verlies van spiermassa en spierkracht tegen te gaan. Onderzoek naar de effecten van beweging en goede voeding is daarom erg belangrijk. De ProMuscle-studie onderzoekt hoe leeftijdsgerelateerd verlies van spiermassa en kracht met behulp van voeding en beweging kan worden tegengegaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de afdeling Humane Voeding van Wageningen University.

Tijdens het onderzoek drinkt de deelnemer, voor een periode van een half jaar, tweemaal daags een eiwitdrankje. Een gedeelte van de deelnemers volgt daarnaast een bewegingsprogramma onder professionele begeleiding. Aan het begin, tijdens en aan het eind van het onderzoek worden de spiermassa en spierkracht gemeten. Naar verwachting zal het dagelijks functioneren door deelname aan het onderzoek verbeteren.

Voordelen/vergoeding
* Gratis bewegingsprogramma onder professionele begeleiding
* Samen bewegen in groepen
* Tweemaal daags een gratis eiwitdrankje
* Een belangrijke bijdrage leveren aan wetenschappelijk onderzoek
* Informatie krijgen over de fitheid
* Een verbeterde fitheid voor de deelnemer en de generatie daarna
* Haal- en brengservice van thuisadres naar de onderzoekslocatie op de universiteit
* Een financiële vergoeding van ¤ 250

Meer informatie en aanmelden
Er is een brochure met daarin uitgebreide informatie. Deze is op te vragen bij het onderzoeksteam ProMuscle, T 0317 484968. Aanmelden kan per direct.





Ingezonden persbericht