Grootste verwachte Cyber aanval van dit jaar: World Cup 2010


SpamExperts geeft een extra waarschuwing en diverse tips

AMSTERDAM, 20100330 -- De grootste verwachte cyber aanval van dit jaar staat om de hoek! Met de FIFA World Cup en meer dan 1 miljoen voetbalfans achter de schermen, zal het onvermijdelijk zijn dat er slachtoffers vallen aan cyber criminaliteit. Het email beveiligingsbedrijf SpamExperts B.V. geeft daarom een extra waarschuwing en diverse tips om slachtoffers te voorkomen.

Juist tijdens grote evenementen, zoals de World Cup, worden fans het doelwit van cyber criminaliteit. Tegenwoordig is het erg gemakkelijk om online toegangskaarten, georganiseerde reizen, of accessoires aan te schaffen, zodat cybercriminelen niet veel moeite hoeven te doen om hun doelwit te bereiken. Het invullen van contactgegevens of credit-card details op een authentiek lijkende website van een cybercrimineel kan leiden tot een verlies van geld of zelfs tot virtueel identiteitsverlies.

"Internetgebruikers kunnen gemakkelijk misleid worden door het opvallende World Cup 2010 onderwerp, en dat moet voorkomen worden", zegt Nils Decker, commercieel directeur van SpamExperts."Om geen slachtoffer te worden is het essentieel om uw gehele netwerk/computer te beschermen met accurate anti-spam en virus software".
Daarnaast zijn er nog een aantal zaken om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van cybercriminaliteit:

1.Dubbel check altijd of de website die u bezoekt ook echt de website is die u probeert te bereiken (door middel van het adres in de adres-balk van uw browser). Kleine verschillen ("ander design", andere kleuren etc.) kunnen duiden op een illegale phishing site. Controleer ook altijd of er een geldig SSL certificaat is gebruikt als u uw privé gegevens invoert.

2.Geef geen persoonlijke gegevens of bankdetails uit via internet indien u niet 100% zeker bent dat u op de website bent van een betrouwbare partij; geef ook geen wachtwoorden uit.

3.Het is aan te raden een wachtwoord generator te gebruiken dat een wachtwoord voor u samenstelt. Bewaar nooit automatisch uw wachtwoord als uw software daarom vraagt.

4.Blijf alert tijdens het lezen van uw emails. Open geen attachments als u de afzender niet kent. Klik ook niet op hyperlinks die in een bericht verwerkt zitten en controleer of de website die u bezoekt, ook daadwerkelijk de website is waar u heen wilt.

Met deze informatie in gedachten kunnen fans zich volledig focussen, voorbereiden, en verheugen op het steunen en aanmoedigen van hun favoriete team gedurende het aankomende evenement.

Over SpamExperts
SpamExperts is marktleider op het gebied van email beveiliging oplossingen binnen Nederland. Alle oplossingen zijn binnenshuis ontwikkeld en worden aangeboden in het Software as a Service (SaaS) model.





Ingezonden persbericht