Bril zet toon op catwalk volgens trendwatcher Leco van Zadelhoff


GORINCHEM, 20100330 -- Eerst was het de hoed, nu is het de bril die de centrale rol inneemt op de catwalk. Shows van Victoria Beckham, Michael Kors en het RTL programma Project Catwalk illustreren hoe de bril het middelpunt is geworden van mode en show. `Niet zo gek, want de grote, ronde monturen van nu schreeuwen om aandacht en daar maken ontwerpers natuurlijk gebruik van", zegt Leco van Zadelhoff, trendwatcher van Het Huis Opticiens.

"De nieuwe ontwerpen van onder meer Bvlgari, Ray Ban, Hugo Boss en Gucci laten zien hoe de bril zich ontwikkeld heeft van noodzaak voor slechtzienden tot toonzetter op de catwalk", vertelt Petra Gremmen, Marketing Manager bij Het Huis Opticiens." Vrijwel alle monturen trekken aandacht door opvallende kleuren en afwijkende vormen.

Grafisch, jong en brutaal
In RTL's fashionshow Project Catwalk is de populariteit en kracht van de bril niet onopgemerkt gebleven en is het de inspiratiebron voor de ontwerpers. "Hiermee maakt de bril het verschil in het totaalbeeld op de catwalk. Grafisch mooi, jong en brutaal. De bril als accent bepaalt de emotie van het gehele ontwerp. Meer dan hoeden en sieraden ooit hebben gedaan", aldus Leco van Zadelhoff.

Over Het Huis Opticiens:

Het Huis is specialist op het gebied van monturen, zonnebrillen, contactlenzen en kinderbrillen, van functioneel tot modieus en van zakelijk tot exclusief. Naast een eigen monturencollectie, beschikt Het Huis over een brede collectie A-merken zoals Oakley, Gucci, Polairoid, Vogue en Emporio Armani. "Het beste advies om mooi te zien", het motto van Het Huis, wordt onderstreept door het bieden van een persoonlijk, professioneel en modieus advies. Het Huis heeft 125 vestigingen in Nederland en bedient het midden- en topsegment. Voor meer informatie kunnen consumenten kijken op
www.hethuis.nl

Project Catwalk: Is het modeprogramma van RTL 5 dat wordt gepresenteerd door Renate Verbaan. Het format komt uit Amerika, waar het programma Project Runway heet en gepresenteerd wordt door Heidi Klum.

Wekelijks zetten jonge ontwerpers alles op alles om de nieuwe fashion designer van Nederland te worden. Onder high pressure moeten zij voldoen aan zware modeopdrachten. Elke uitzending komt één deelnemer van hen er niet zonder kleerscheuren vanaf wanneer de jury een van hen onverbiddelijk naar huis stuurt. De jury bestaat uit chef mode van de Marie Claire Simone Dernee, ontwerper Daryl van Wouw, presentatrice Renate Verbaan en wekelijks een gastjurylid. Vanaf 15 maart wordt het programma wekelijks uitgezonden om 21.30 uur bij RTL 5.