Dresser Wayne behaalt OHSAS 18001-certificaten voor arbeidsomstandigheden en veiligheid in Tsjechië en Slowakije

Certificaten helpen leverancier van technologieën voor brandstofautomaten en tankstationsystemen bij focus op duurzaamheidspraktijken in groeiende regio Centraal- en Oost-Europa

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20100330 --

Dresser Wayne (www.DresserWayne.com), wereldwijd marktleider op het gebied van technologieën voor voertuigbrandstofsystemen, is gecertificeerd met betrekking tot de internationale arbonorm OHSAS 18001 voor zijn locaties in Tsjechië en Slowakije. Norm 18001 levert een kader voor het opzetten van een arbomanagementsysteem voor het monitoren en voortdurend verbeteren van de arbeidsomstandigheden en de veiligheid van werknemers.

De faciliteiten in Centraal- en Oost-Europa voegen zich bij de locaties in West-Europa en de Verenigde Staten die eerder al gecertificeerd zijn in overeenstemming met OHSAS 18001 en de Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers, of VCA.

“Het OHSAS 18001-certificaat en onze veiligheidsmanagementsystemen zijn van essentieel belang bij onze lokale en wereldwijde praktijken op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid”, aldus Neil H. Thomas, Global President van Dresser Wayne. “Ze helpen ons bij het instellen van beste praktijken inzake duurzaamheid nu onze capaciteit in Centraal- en Oost-Europa groeit.”

De OHSAS 18001 wordt toegevoegd aan de andere certificaten van Dresser Wayne, waaronder de ISO 14001-certificaten voor milieuzorg die zijn behaald in 2009 en begin 2010.

Over Dresser, Inc.

Dresser, Inc. is een leider op het gebied van het leveren van uiterst technische infrastructuurproducten voor de wereldwijde energie-industrie. Het bedrijf heeft een toonaangevende positie in een brede productportefeuille met onder andere kleppen, actuatoren, meters, schakelaars, regelaars, buisleidingsystemen, door aardgas aangedreven motoren, brandstofsystemen voor de detailhandel en bijbehorende verkooppuntsystemen en apparatuur voor lucht en gas. Toonaangevende merknamen in de portefeuille van Dresser zijn onder andere Dresser® Wayne® brandstofsystemen voor de detailhandel, Waukesha® aardgasmotoren, Masoneilan® regelkleppen, Mooney® regelaars, Consolidated® decompressiekleppen en Roots® compressors en draaiende gasmeters. De productiefaciliteiten en klantenserviceafdelingen van Dresser zijn strategisch verspreid over de hele wereld en het bedrijf heeft verkoopvertegenwoordiging in meer dan 100 landen. www.Dresser.com

Over Dresser Wayne

Dresser Wayne is een van de grootste bedrijfseenheden van Dresser, Inc., en wereldwijd marktleider op het gebied van het ontwerpen, produceren en leveren van brandstofoplossingen voor tankstations waarbij betrouwbaarheid en de productieve tijd van essentieel belang zijn. De dispensers, betaalautomaten, controlesystemen en technologie van Dresser® Wayne® spelen een zeer belangrijke rol in de traditionele en alternatieve brandstofstations over de hele wereld. Dresser Wayne is ISO14001-gecertificeerd. www.DresserWayne.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Contactpersoon Dresser Wayne (Europa):
Lise-Lotte Nordholm, +46 40 360 553
lise-lotte.nordholm@dresser.com
of
Contactpersoon Dresser Wayne (Noord-Amerika):
Rob Discher, +512-634-3654

robert.discher@edelman.com