Ingezonden persbericht


Als dit persbericht niet goed leesbaar is, kunt u dit hier online bekijken. Zorg dat onze persberichten uw inbox bereiken: Voeg redactie@nioweb.nl toe aan uw adresboek.

presentatie: Abdellah Dami

hoofdgast

Jaarlijks trekt docent Hans van der Heijde met zijn studenten van de lerarenopleiding in Leeuwarden naar Istanbul. Die excursies zijn in een leunstoel-reisboek gegoten Istanbul. Stad van weemoed. Naar Istanbul gaan is jezelf onderdompelen in de geschiedenis. De stad heeft bijna de respectabele leeftijd van 2700 jaar en onderging vele metamorfoses. Istanbul is Culturele Hoofdstad van Europa 2010. Van der Heijde is ook recensent bij de Leeuwarder Courant.

Islamitische canon

In de Islamitische canon pleit columnist Murat Isik, voor het boek Bevrijding van de Turkse schrijver Zülfü Livaneli. In het boek geeft de schrijver een aangrijpend en levend beeld van Turkije, verscheurd tussen traditie en het moderne leven.

kwestie van de week

In De Kwestie van de Week dit keer publicist Youssef Azghari over het Palestijns-Israëlisch conflict vanuit een sociologisch perspectief. Azghari geeft een aanzet wat beide partijen zouden moeten doen om weer met elkaar in contact te komen.

op bezoek in... Jemen

Jemen is nu vooral negatief in het nieuws door Al-Qaida, maar er valt natuurlijk veel meer te vertellen over dit land ten zuiden van het rijke en machtige Saoedi-Arabië. Irene de Groot reisde door het gebied en maakte foto's voor het kinderboek Op bezoek in... Jemen, onderdeel van de Wereldreeks van KIT Publishers.

het laat je niet los... nooit

De schoonheid en de gruwel van het moment liggen dicht bij elkaar in. De hoofdpersoon van het boek Het laat je niet los, nooit van de Koerdisch-Irakese-Duitse schrijver Sherko Fatah ondervindt de eenzaamheid en ervaart (bijna tegen zijn zin) zijn religie als een 'gevoel van thuis zijn'. Vertaalster Pauline de Bok zal het gaan hebben over onvoorziene gevolgen daarvan. .

paneldiscussie

Het gaat niet goed met de integratie van de Turken, zo blijkt uit twee onderzoeken die deze maand uitkwamen. Turken doen het dan wel goed op de arbeidsmarkt, maar echt mengen met andere bevolkingsgroepen doen ze niet. Of dit ook werkelijk zo is, onderzoeken we met antropoloog Ibrahim Yerden en integratiedeskundige Jan Beerenhout.

Live muziek

Ot Azoj Klezmer Band uit Amsterdam. Met hun energieke en gevarieerde optreden wordt het publiek meegenomen naar een wereld vol melancholische Oriëntaalse en Balkan-klanken gemixed met Turkse invloeden en opzwepende Jiddische feestmuziek.

OBA Live:
elke werkdag van 19.00-21.00 uur (afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN).

Actuele inhoud: zie website. Ook op televisie te zien via themakanaal Spirit 24.

Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op de website van Spirit24.





Ingezonden persbericht