Sourcefire breidt functionaliteit van inbraakbeveiliging uit naar het Xen-virtualisatieplatform

Sourcefire 3D-systeem levert nu extra flexibiliteit voor de bescherming van virtuele omgevingen

WOKINGHAM, VK--(BUSINESS WIRE)-- 20100330 --

Sourcefire, Inc. (NASDAQ:FIRE), de maker van Snort® en een leider in intelligente oplossingen voor cyberbeveiliging, heeft vandaag bekendgemaakt het Sourcefire 3D® systeem te hebben uitgebreid voor ondersteuning van de Xen-virtualisatieplatformen 3.3.2 en 3.4.2. De ondersteuning van de twee toonaangevende virtualisatieomgevingen, Xen en VMware, geeft klanten van Sourcefire die verschillende virtualisatieplatformen gebruiken nu de mogelijkheid hun investeringen te beschermen en tegelijkertijd deze middelen te gebruiken voor uitbreiding van de functionaliteit voor inbraakpreventie.

De virtuele 3D-sensor en het Virtual Defense Center van Sourcefire voorzien Xen-omgevingen nu van dezelfde volledige functionaliteit die tot op heden voor VMware beschikbaar was. Gebruikers kunnen de virtuele 3D-sensoren gebruiken om het verkeer tussen twee of meer Xen- of VMware-apparaten te inspecteren en kunnen tevens de fysieke Sourcefire 3D-sensoren gebruiken om het inkomende en uitgaande verkeer van de virtuele omgevingen te controleren. Met de ondersteuning voor zowel Xen als VMware vergemakkelijkt Sourcefire de implementatie en het beheer van virtuele sensoren op externe locaties waar de fysieke middelen beperkt zijn, zoals winkels en filialen, of waar weinig rackruimte beschikbaar is in het datacenter. Deze nieuwe ontwikkeling verhoogt tevens de flexibiliteit van ondernemingen en cloudcomputing-bedrijven die afhankelijk zijn van meerdere virtualisatieplatformen voor de ondersteuning van hun specifieke vereisten.

“De rol van virtualisatie wordt steeds belangrijker in de leidinggevende omgevingen van vandaag. De ondersteuning van Sourcefire voor Xen en VMware geeft klanten de mogelijkheid het platform van hun keuze te implementeren, met het vertrouwen dat ze profiteren van de toonaangevende bescherming tegen de hedendaagse aanvallen,” aldus Tom Ashoff, SVP technische en klantenondersteuning bij Sourcefire. “Door uitbreiding van de bescherming naar het Xen-platform kunnen meer gebruikers hun virtuele en fysieke omgevingen nu beschermen met gebruik van onze bekroonde technologie.”

De virtuele 3D-sensor biedt gelijktijdige uitvoer van Sourcefire IPSTM, RNA® (Real-time Network Awareness) en RUA™ (Real-time User Awareness) functies. Met gebruik van het Virtual Defense Center kunnen klanten iedere willekeurige combinatie van maximaal 25 virtuele of fysieke 3D-sensoren bewaken. Ook kunnen ze kiezen voor bewaking van hun virtuele 3D-sensoren vanuit hetzelfde fysieke Defense Center dat gebruikt wordt voor bewaking van hun fysieke 3D-sensoren.

http://www.sourcefire.com.

CONTACT:
Contactpersoon media:
C8 Consulting
Annette Finch
+44 (0)1189 001135
annette@c8consulting.co.uk
of
Contactpersoon investeerders:
Sourcefire, Inc.
Tania Almond, Investor Relations Officer
410.423.1919

tania.almond@sourcefire.com

Ticker_symbol NASDAQ:FIRE