Persberichten

Agendabericht Zorg & ICT

Publicatiedatum: 02-02-2010

Vakbeurs Zorg & ICT, platform voor ICT en innovatie binnen de zorg

Algemene info:
Beursperiode : dinsdag 30 maart tot en met donderdag 1 april 2010

Locatie : Jaarbeurs Utrecht - Hal 1

Openingstijden:
Dinsdag 30 en woensdag 31 maart van 10.00 tot 17.00 uur.
Donderdag 1 april van 10.00 tot 16.00 uur.

Toegang: gratis na registratie op www.zorg-en-ict.nl

Over de beurs
De vakbeurs, voor o.a. ziekenhuizen, medisch specialisten, ICT-managers, consultants, zorgverzekeraars en verpleeg- en verzorgingshuizen, is het platform voor ICT en innovatie binnen de zorg. Bezoekers nemen kennis van de innovaties, trends en nieuwe producten op het gebied van zorg in combinatie met ICT. Aan de beurs nemen ruim 160 exposanten deel die lezingen, demonstraties en workshops organiseren.

Een van die demonstraties is de dagelijkse 'RFID-tour' waarbij wordt getoond wat Radio Frequency Identification (RFID) voor de zorg kan betekenen.

Verder is op de eerste beursdag het mini-congres 'Informatieketens in de Zorg'. Hier wordt ingegaan op de invloed van XLM, een standaard waarmee de structuur van een verzameling informatie wordt vastgelegd, op de informatie-uitwisseling tussen o.a. specialisten, huisartsen, laboratoria, apothekers en de patiënt.

Bezoekers kunnen daarnaast presentatiesessies bijwonen waarbij diverse bedrijven hun oplossingen presenteren voor ICT-problemen. De sessies vinden plaats in 2 theaters verspreid over de beursvloer.

Op de beursvloer vindt de bezoeker ook nog het Domotica Paviljoen, het bekende Netwerkterras en niet te vergeten het IHE-Paviljoen. Tijdens Zorg & ICT vindt daarnaast op woensdag 31 maart gelijktijdig het voorjaarscongres van de Dutch Society for Simulation in Healthcare (DSSH) plaats.

Meer informatie www.zorg-en-ict.nl


Noot voor de redactie,

VNU Exhibitions