Gemeente Delft

Feestelijke première voorlichtingsfilms migranten & 31 mensen een inburgeringsdiploma

Dinsdag 30 maart 2010 presenteren Kubiek, Stichting ELO en de gemeente Delft twee voorlichtingsfilms aan migranten die de Nederlandse taal (nog) onvoldoende beheersen. Ook reikt wethouder Rensen een inburgeringsdiploma uit aan 31 Delftenaren die hun inburgeringsexamen hebben gehaald.

Migranten die de Nederlandse taal (nog) onvoldoende beheersen kunnen de weg binnen de Nederlandse zorg vaak moeilijk vinden en zijn daardoor in veel gevallen slecht geïnformeerd over bijvoorbeeld ziektebeelden.

De voorlichtingsfilms moeten een belangrijke bijdrage leveren om Delftse migranten te bereiken en goed voor te lichten. De films worden opgenomen in het Nederlands en ingesproken in de talen Turks, Berber, Klassiek Arabisch, Perzisch en Papiamento. Totaal worden er zes films ontwikkeld met de thema's: Een gezond lichaam, Diabetes, Een gezonde geest, Ouder worden in Delft, Vrouw en gezondheid en Opvoeding en pubertijd. Tijdens de première worden Een gezond lichaam en Diabetes getoond. In de bijeenkomsten die de komende tijd georganiseerd worden zijn 1ste lijn hulpverleners uitgenodigd om het gesprek met de aanwezigen aan te gaan en hun vragen direct te beantwoorden.

Stichting Elo bevordert laagdrempelige eerstelijnszorg voor iedereen. Kubiek ondersteunt onder andere activiteiten van de Regionale Commissie Gezondheidszorg Delft, Westland, Oostland (RCG-DWO).

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft