Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 30 maart 2010

Enquete: Massale steun voor Rotterdamse jongerenwethouder

Rotterdamse jongeren zijn zeer enthousiast over de suggestie van JouwWethouder.nu om een speciale jongerenwethouder te installeren in het college van B&W. Dit blijkt uit de laatste door het Your World promotieteam uitgevoerde enquete, die onder ruim 500 jongeren is afgenomen. Maar liefst 63% van de jongeren is voorstander van een jongerenwethouder. Ruim 59% van de jongeren geeft daarbij bovendien aan zelf ook inspraak te willen hebben in het jongerenbeleid van de stad.

De belangrijkste thema's die volgens de ondervraagde jongeren door een dergelijke wethouder moeten worden opgepakt zijn criminaliteit, werkloosheid en de uitgaansmogelijkheden in de stad. 55% van de jongeren geeft aan dat de gemeente Rotterdam genoeg doet voor jongeren in de stad.

Het promotieteam haalde na afloop van de enquete in een uur tijd ook 80 handtekeningen op van jongeren die het initiatief van JouwWethouder.nu ondersteunen. Deze handtekeningen worden aan de initiatiefnemers overhandigd.

De enquete van het promotieteam van Your World is de laatste van de 12 jongeren leden van het team geweest.

YOUR WORLD

YOUR WORLD is de projectorganisatie achter stichting Rotterdam European Youth Capital. In 2009 was Rotterdam de eerste Europese Jongerenhoofdstad. Het hele jaar bruiste de stad van de activiteiten, voor, door en met jongeren. Talentontwikkeling stond daarbij centraal. Alles wat in 2009 werd bereikt en ontdekt, zal voor de toekomst behouden blijven en de successen zullen structureel vastgelegd worden. Oók na 2009 blijft Rotterdam YOUR WORLD. Kijk voor meer informatie op www.your09.nl.

Noot voor de redactie,