Ingezonden persbericht


Kadaster en gemeente Utrecht werken samen aan bijhouding basisregistratie topografie

Met ingang van 2010 houdt de gemeente Utrecht de kleinschalige topografie van de regio Utrecht bij en levert de actuele gegevens aan het Kadaster ten behoeve van de basisregistratie topografie. Door de samenwerking geven het Kadaster en de gemeente actief invulling aan het streven van de overheid om informatie eenmalig in te winnen en meerdere malen te gebruiken. Op 31 maart 2010 ondertekenen Peter Hoogwerf, directeur GEO van het Kadaster en Reindert Hoek, directeur StadsOntwikkeling van de gemeente Utrecht de overeenkomst waarin de uitwisseling wordt geformaliseerd.

De gemeente Utrecht zal gebruik maken van de meest recente versie van TOP10NL. TOP10NL is het digitale topografische basisbestand van het Kadaster met een schaalgrootte van 1:10.000. De gemeente Utrecht gaat op basis van dezelfde technologie de bijhouding van de regio Utrecht verzorgen en sluit aan bij de voorwaarden die gesteld zijn in het kader van de basisregistratie topografie. Omstreeks het 3e kwartaal van 2010 zal de geactualiseerde versie van de regio Utrecht klaar zijn. In deze versie is het nieuwe bronmateriaal van de gemeente verwerkt. Het Kadaster en de gemeente Utrecht verwachten een succesvolle en intensieve samenwerking waarin kennisuitwisseling een belangrijke rol speelt.

Utrecht is, na de gemeente Amsterdam, de tweede gemeente die in het kader van de basisregistratie topografie een samenwerkingsovereenkomst met het Kadaster aangaat. Het Kadaster zoekt steeds meer de samenwerking met andere partijen. Momenteel vinden ook gesprekken plaats met de gemeenten Rotterdam, Den Haag en Almere over regionale bijhouding van de basisregistratie topografie.



Ingezonden persbericht