Gemeente Utrecht

Toelichting op besluiten van het college van burgemeester en wethouders


1 Wouter van der Poel interim sectordirecteur Financiën en Personeel Het college van burgemeester en wethouders heeft Wouter van der Poel per 1 mei 2010 tot uiterlijk 1 januari 2011 benoemd als interim sectordirecteur Financiën en Personeel bij de Bestuurs- en Concerndienst van de gemeente Utrecht. Hij vervangt de huidige sectordirecteur Tony Nijenkamp, die wegens ziekte zijn werkzaamheden enige tijd niet kan verrichten. Wouter van der Poel is nu nog directeur van Projectbureau Leidsche Rijn, een functie die hij 10 jaar vervulde. Nora Hugenholtz, de huidige adjunct directeur, zal hem vanaf 1 mei als waarnemend directeur tijdelijk vervangen.

Voor meer informatie: Bestuurscommunicatie, Anita van Wijnbergen, 030-2861044.


2 Gewijzigd definitief ontwerp herinrichting openbare ruimte centrumgebied Vleuten De wijzigingen betreffen met name de Pastoor Ohllaan West (handhaven eenrichtingsverkeer) en Hindersteinlaan (geschikt gemaakt voor bussen en vrachtwagens). Het definitief ontwerp openbare ruimte centrumplan Vleuten voorziet in de herinrichting van het gebied van het centrumplan: gedeelten van Schoolstraat, Dorpsstraat, Hindersteinlaan en Pastoor Ohllaan. Over de herinrichting is uitgebreid overleg met belanghebbenden geweest. Er was met name bezwaar tegen het veranderen van eenrichtingsverkeer in tweerichtingsverkeer op de Pastoor Ohllaan. De herinrichting is besproken op de Raadsinformatie middag op 19 mei 2009 in Vleuten. Naar aanleiding hiervan is in de raadscommissie van 30 juni 2009 besloten het eenrichtingsverkeer te handhaven, maar wel in de omgekeerde richting vanwege het bevoorradingsverkeer. Naar aanleiding van dit besluit is het DO gewijzigd.

Voor meer informatie: Bestuurscommunicatie, Gerard Derksen, 06 270 30714.


3 Akkoord autodemontagebedrijf Van Maanen en gemeente Utrecht De gemeente Utrecht en autodemontagebedrijf Bas van Maanen hebben een minnelijke schikking getroffen over de beëindiging van de huur van het perceel aan de Verlengde Vleutenseweg 31. Ook stoppen partijen lopende rechtsprocedures. De gemeente Utrecht kan nu tijdig (per oktober 2010) over de grond beschikken die nodig is voor de realisering van Leidsche Rijn Centrum. Bedrijfseigenaar Jan van Maanen is mede door de overeenkomst in staat een bedrijf op een andere lokatie voort te zetten. Beide partijen zijn tevreden over de minnelijke oplossing en de gesprekken die hieraan vooraf gingen. Het college van Utrecht is vandaag akkoord gegaan met de overeenkomst. Omwille van de onderhandelingspositie van de gemeente bij dergelijke kwesties, blijft de hoogte van de schikking vertrouwelijk.