Ingezonden persbericht


Persbericht / Scoop

BITO Systems breidt magazijn snelgroeiende Pro-Duo verder uit

Aartselaar (België), 30 maart 2010. Pro-Duo is een snelgroeiende Belgische onderneming gespecialiseerd in de distributie van professionele haar- en schoonheidsproducten. Pro-Duo is op korte termijn uitgegroeid tot Europees verdeelcentrum en doet opnieuw een beroep op BITO voor de verdere inrichting van zijn magazijn.

Pro-Duo opende eind 2009 officieel haar nieuwe Europese hoofdzetel in Gent. De nieuwe vestiging was noodzakelijk om de verdere expansieplannen van de internationale distributeur te ondersteunen. Het nieuwe gebouw bestaat uit een kantorencomplex van 2000 m' en een centraal magazijn van 7000 m'.

De Gentse vestiging van Pro-Duo is op korte termijn uitgegroeid tot Europees verdeelcentrum. Een uitbreiding van het magazijn kan dan ook niet uitblijven. Na een uitgebreide data-analyse van alle artikelen van Pro-Duo bleek het meest optimale opslagsysteem een combinatie van palletstellingen voor palletpicking, doorrolstellingen voor snel roterende producten en breedvakstellingen voor de slow movers. Hiervoor deed Pro-Duo opnieuw beroep op magazijninrichter BITO Systems die eerder al het magazijn voorzag van palletstellingen (480 palletplaatsen), doorrolstellingen (768 doorrolkanalen) en breedvakstellingen (60 enkele stellingrijen).

Didier Locquet, aankoopverantwoordelijke bij Pro-Duo: 'Wegens een groter aantal referenties/artikelen zijn we genoodzaakt om onze magazijnen opnieuw uit te breiden. Het systeem van BITO is heel makkelijk uit te breiden binnen de bestaande muren. Bovendien denkt BITO steeds mee over mogelijke aanpassingen om het magazijn verder te optimaliseren.'

Pro-Duo NV levert vandaag aan meer dan 100 Hair & Beauty shops voor kappers, nagelstylisten en schoonheidsspecialisten in België, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Het gebouw, gelegen in het havengebied van Gent, huisvest het groepsmanagement en doet dienst als logistiek distributiecentrum voor België, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Verwacht wordt dat er nog ettelijke duizenden m' in de nabije toekomst zullen bijkomen. EINDE
Over BITO Systems
BITO is reeds meer dan 50 jaar gespecialiseerd in magazijninrichting en in de productie van orderverzamelsystemen en hoogwaardig opslagmateriaal. BITO is zowel producent, als professionele partner wanneer het gaat om planning, realisatie en projectafwikkeling van totaalprojecten; van een complexe magazijninrichting bestaande uit verschillende opslagsystemen tot automatisch bediende installaties. Het uitgebreid productengamma van BITO omvat diverse stellingsystemen, doorrolsystemen, kunststof bakken , alsook verschillende producten en accessoires voor opslag-, werkplaats- en orderverzamelomgevingen. BITO Systems nv is het Benelux-filiaal van de gelijknamige Duitse producent van magazijninrichting. BITO heeft zich ontwikkeld tot één van de Europese marktleiders op het gebied van opslag- en orderverzamelsystemen en kunststofbakken. BITO heeft 16 filialen in Europa en breidt de laatste jaren verder wereldwijd uit. Als internationale groep telt BITO meer dan 700 werknemers. In 2008 haalde BITO een omzet van 150 miljoen euro. Voor BITO Systems Benelux bedroeg dit 10 miljoen euro.


Noot voor redacties

Hoofdkantoor België:

BITO Systems nv
Boomsesteenweg 97
B-2630 Aartselaar
Tel.:+32 - 3/870 99 00
Fax: +32 - 3/870 99 01
info@bitosystems.com
www.bitosystems.com

Kantoor Nederland:
BITO Systems nv
Niasstraat 1
NL-3531 WR Utrecht
Tel.: 030/711 30 90
Fax: 030/711 30 91

Contact pers: (

Ingezonden persbericht