Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Scandinavische financiële handelsmarkten aangesloten op snelste handelsplatforms van Europa

Interoute reduceert round-trip delay time voor handelsplatforms in Amsterdam, Londen, Parijs en Stockholm

Schiphol-Rijk, 30 maart 2010 - Interoute, eigenaar en exploitant van Europa's grootste full-service nextgeneration netwerk, heeft twee uitbreidingen op zijn Fast Trade dienst afgerond. De aansluitingen van Hamburg op Stockholm en Lyon op Parijs zullen de round-trip delay time tussen Amsterdam, Londen, Parijs en de snelgroeiende financiële markten in Scandinavië verminderen. De reactietijd tussen de belangrijkste Europese handelsplatforms wordt hiermee met 15 procent gereduceerd.

Meer dan ooit hebben financiële instellingen de keuze uit verschillende handelsplatforms, aangezien steeds meer Europese markten algoritmische handel bieden. Interoute helpt deze keuze-uitbreiding te versnellen door de round-trip delay time tussen de gevestigde en de snelgroeiende Europese handelsplatforms te verbeteren.

Berend Jan van Maanen, Country Manager Benelux van Interoute: 'Tot voor kort limiteerde grote risico's en hoge reactietijden de financiële handel in de Scandinavische regio. De invoering van clearing houses in oktober 2009 sneed deze risicokwestie aan en nu draagt Interoute Fast Trade bij aan het verminderen van de vertraging tussen handelsplatforms. Door deze ontwikkeling is de Scandinavische handelsmarkt zeer aantrekkelijk geworden voor Europese handelaren.'

Fast Trade werd in augustus 2009 gelanceerd. Sindsdien is er een sterke stijging in de vraag naar deze dienst van Interoute, die lage reactietijden garandeert tussen computersystemen en hogecapaciteitsverbindingen in 28 landen in Europa. Interoute heeft overeenkomsten met een aantal van Europa's leidende financiële platforms, inclusief NASDAQ OMX Europe (NEURO), voor directe connectiviteit. Een groot aantal instellingen, van grote bekende banken tot kleine, gespecialiseerde elektronische handelsorganisaties en opkomende specialisten in de algoritmische handel, hebben zich ingeschreven voor Fast Trade.

Fast Trade
Interoute Fast Trade is een dienst die speciaal ontworpen is voor klanten in de financiële sector die lage reactietijden tussen computersystemen en voor hogecapaciteitsverbindingen vereisen. Fast Trade is een point to point dienstverlening op basis van Interoute SDH/wavelength. Iedere klant ontvangt exclusieve bandbreedte van de opgenomen circuits, zodat de reactietijd niet varieert, zelfs niet tijdens de meest volatiele handelstijden. Daarnaast is het contractuele circuit van de round-trip delay time van Fast Trade gebaseerd op de exacte route die het circuit zal nemen en wordt deze gemeten vóór de overdracht aan de volgende 10e van een milliseconde. Dit vormt de basis van het premium Service Level Agreement (SLA). Hiermee kunnen financiële instellingen annuleren tijdens de contracttermijn wanneer het gegarandeerde service niveau wordt geschonden.

Over Interoute
Interoute is de snelstgroeiende leverancier van communicatietechnologie en eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak en data met meer dan 57.000 kilometer glasvezel. Het full-service next generation netwerk van Interoute bedient meer dan 14.000 klanten variërend van detailhandel tot de ruimtevaartindustrie, alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord-Amerika en Zuidoost-Azië, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor het hosten van content, het leveren van wholesale transitdiensten, het bieden van corporate access en het creëren van nieuwe diensten. Interoute heeft kantoren door heel Europa en in Noord Amerika en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. E-commerce transacties met een waarde van meer dan 1 miljard euro vloeien dagelijks door de data centres van Interoute. Hiermee is Interoute een van de sleutelcomponenten in de digitale supplychain van Europa. Voor meer informatie zie: www.interoute.nl