Ingezonden persbericht


Tech Data start met het aanbieden van BackupAgent

Utrecht, 30 maart 2010 - Tech Data heeft BackupAgent opgenomen in het SaaS assortiment dat onlangs gelanceerd is. Hierdoor is het vanaf heden mogelijk om naast de Hosted Microsoft Exchange en SharePoint Services ook online backup met Hosted BackupAgent aan te bieden aan uw klanten via Tech Data en SaaSplaza.

BackupAgent is fabrikant van online backup software voor MKB bedrijven, waarmee dagelijks via het internet backups naar de streng beveiligde servers van SaaSplaza verzonden worden. Daarmee behoren tijdrovende backups op tapes, cd's en dvd's tot het verleden. BackupAgent biedt bedrijven een veilige, efficiënte en kosteneffectieve backup-oplossing voor bedrijfskritische gegevens.

In tegenstelling tot de vele SaaS proposities die er aangeboden worden, kan Tech Data alle applicaties vanuit 1 portal doorzetten. Hierdoor houden resellers de volledige controle over het verspreiden van de verschillende applicaties naar de eindgebruikers.

Het is mogelijk om als reseller of system integrator goede marges te verdienen en klanten een betere service te verlenen met een backupdienst. Zo voorspelt het IDC dat de markt voor backupdiensten zal stijgen van US$ 58 miljoen in 2006 naar US$ 200 miljoen in 2011, en heeft recent onderzoek aangetoond dat maar 22% van de MKB bedrijven op dagelijkse basis een backup maakt. Tech Data biedt u de mogelijkheid om Hosted BackupAgent aan uw klanten aan te bieden in 6 verschillende formaten. Beginnend met 7GB (Hosted BackupAgent Workstation) tot maar liefst 100GB (Hosted BackupAgent Professional). Alle contractvormen lopen standaard voor 1 maand, worden automatisch met een maand verlengd en zijn op elk moment per maand opzegbaar.

"BackupAgent heeft een leidende positie in de Europese markt op het gebied van online backupoplossingen. Hierdoor kon dit product niet ontbreken in de SaaS propositie van Tech Data. Wij zijn dan ook zeer enthousiast om nu de BackupAgent oplossingen aan onze relaties te kunnen aanbieden", zegt Jhony Stalman - Business Unit Manager Diversificatie.

"Wij zijn verheugd met de samenwerking met Tech Data. De vraag naar online backup diensten neemt enorm toe, en resellers kunnen hier nu invulling aan geven met onze software. Tech Data is een vertrouwde naam voor de reseller en daarom een uitstekend kanaal voor Hosted BackupAgent", zegt Roland Sars - Director Sales and Marketing van BackupAgent.

Vanaf december 2009 levert Tech Data in samenwerking met SaaSplaza, Hosted oplossingen aan haar resellers. De diensten worden besteld via Tech Data en worden door de reseller zelf geactiveerd voor haar klanten op een beveiligde webportal. De online diensten hebben een looptijd van 1 maand, worden automatisch met een maand verlengd en zijn op elk moment per maand opzegbaar.

Kijk voor meer informatie over Tech Data en haar hosted oplossingen op www.techdata.nl.

Over Tech Data
Tech Data Nederland bv is onderdeel van Tech Data Corporation (Nasdaq: TECD), opgericht in 1974 en een vooraanstaand wereldwijd aanbieder van IT-producten, logistiek management en overige diensten met een toegevoegde waarde. Het Fortune 500 bedrijf (102e plaats) en haar dochterbedrijven leveren aan meer dan 125.000 technologie-resellers in de Verenigde Staten, Canada, het Caraïbisch Gebied, Latijns-Amerika, Europa en het Midden-Oosten. Het uitgebreide dienstenaanbod van Tech Data omvat technische ondersteuning, financieringsmogelijkheden en configuratiediensten, alsmede een volledige serie bekroonde oplossingen op het gebied van e-commerce. Het bedrijf heeft het vorige boekjaar, dat eindigde op 31 januari 2010, voor 22.1 miljard USD aan verkopen gerealiseerd.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.techdata.nl. Volg ons via Twitter: twitter.com/techdataNL