Gemeente Amersfoort

Persbericht Raadsgriffie Amersfoort - dinsdag 30 maart 2010

Stand van zaken formatie college

De partijen VVD, D66, GroenLinks en de BPA voeren momenteel gesprekken over de formatie van een nieuw college van B en W. De vier partijen willen op dinsdagavond 6 april in een volgende openbare bijeenkomst verslag doen van de vorderingen of het eindresultaat van deze fase van de besprekingen.

Volgens planning zou deze week een openbare bijeenkomst zijn met de andere partijen in de gemeenteraad. Het werd ambitieus geacht en dat bleek ook zo te zijn. Daarom staat de bijeenkomst nu voor komende dinsdag 6 april gepland.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de raadzaal in het Stadhuis. De bijeenkomst is dinsdagavond weer live te volgen via internet: www.amersfoort.nl/gemeenteraad .

Op 8 maart 2010 is in een eerste openbare bijeenkomst over de formatie van een nieuwe college van B en W het plan van aanpak besproken. Vervolgens heeft de BPA, als grootste partij na de verkiezingen, gesprekken gevoerd met alle partijen in de gemeenteraad. In een tweede openbare bijeenkomst, op 16 maart, heeft de BPA haar analyse van deze gesprekken gegeven. Op haar voorstel is besloten om verder te praten met VVD, D66 en GroenLinks.

Noot voor de redactie,