Gemeente Lochem


Zonne-energie voor iedereen

De gemeente wil inwoners de mogelijkheid geven om zonnepanelen te leasen. Na een aantal jaren worden de panelen uw eigendom. Wie geen zonnepanelen kan aanbrengen op zijn of haar dak, kan gebruik maken van 'gemeentelijke daken'.

Maandag 29 maart tekende wethouder Thijs de la Court hiervoor een intentieovereenkomst met de coöperatieve vereniging Zoneco. Volgens deze overeenkomst gaat de gemeente samen met partners kijken hoe zonnepanelen en zonne-energie voor iedereen toegankelijk kan zijn. Kunt u geen zonnepanelen aanbrengen op uw eigen dak, dan kunt u panelen leasen die geplaatst worden op gebouwen van de gemeente (gemeentelijke daken). Ook hiervan bent u na enkele jaren eigenaar.

Partners in het project 'Zonne-energie voor iedereen' zijn energieleverancier Greenchoice, het bedrijf Pfixx (leverancier van de zonnepanelen) en de coöperatieve vereniging Zoneco. Van deze vereniging moeten mensen lid worden als ze van de gemeentelijke zonnepanelen gebruik willen maken. Zodra alle mogelijkheden hiervoor onderzocht zijn en de samenwerking definitief is, leest u hier mee over op de gemeentepagina's of op deze website.