Politie Twente

Persbericht Politie Twente 30 maart 2010

Jan Camphuis: 053-4555588

Moeder en zoon beroofd in huis, drie mogelijke verdachten aangehouden

Enschede

Drie Oldenzalers zijn dinsdagmorgen aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een beroving die in de nacht van maandag de 29e op dinsdag de 30e werd gepleegd in een woning in Enschede.

Maandag 29 maart werd omstreeks 23.55 uur gemeld dat even daarvoor de bewoners van een woning aan de Ganzediepstraat waren beroofd. Bleek te gaan om een vrouw van 39 jaar en haar 15-jarige zoon. Op nog onduidelijke wijze waren drie personen de woning binnen gekomen en bedreigden moeder en zoon met een mes en een vermoedelijk vuurwapen. Er werd naar geld en sieraden gevraagd en met een nog onbekend geldbedrag verdwenen de drie indringers.

Direct werd door de politie een onderzoek ingesteld en naar aanleiding daarvan konden even later om ongeveer 00.20 uur op de Enschedesestraat in Oldenzaal drie personen worden aangehouden. Zij kwamen in een auto aanrijden vanuit de richting Enschede en het vermoeden bestaat dat deze drie betrokken zijn geweest bij de beroving aan de Ganzediepstraat. Aangehouden werden drie Oldenzalers van 20, 21 en 24 jaar die zijn overgebracht naar het bureau in Enschede waar ze werden opgesloten.

In de loop van dinsdag de 30e zijn de drie aangehouden verdachten na ruggespraak met de officier van justitie weer op vrije voeten gesteld. Duidelijk werd dat zij niet verantwoordelijk konden worden gesteld voor deze beroving.

Het onderzoek wordt voortgezet en de politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets meer weten over deze beroving. Zij worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam van het team Enschede-Noord van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010927795)

---- --