BNN

PERSBERICHT - Hilversum, 30 maart 2010
BNN KOMT MET WALHALLA

AUTEURS GOOISCHE VROUWEN EN S1NGLE BUNDELEN KRACHT VOOR BNN

Schrijvers Frank Houtappels (Gooische Vrouwen, 't Vrije Schaep) en Wim Bax (S1ngle) werken samen aan een splinternieuwe comedy voor BNN. De twaalfdelige serie Walhalla is in 2011 te zien bij BNN op 3. De opnames beginnen in oktober en de casting is momenteel in volle gang.

BNN Directeur TV Pim Castelijn: 'Dit is een geweldig team van makers die hebben bewezen dat ze het verschil kunnen maken. Wij zijn erg blij dat ze nu zijn gaan samenwerken voor deze nieuwe BNN-serie.'

Walhalla speelt zich af op de Amsterdamse wallen. Het dagelijks leven van zes vrienden van rond de twintig staat centraal. Ze zijn allemaal vrij en ongebonden en ze bijten zich vast in hun idealen. Maar of ze nu hun hart of hun hoofd volgen, de juiste keuzes maken blijkt niet mee te vallen. In koffiehuis Walhalla ontmoeten ze elkaar om liefde, seks en de andere ongemakken van het leven te bespreken.

Walhalla wordt geproduceerd door Endemol en Kemna & Zonen. Job Gosschalk (S1ngle) en Pieter van Rijn (Bloedverwanten) tekenen voor de regie.