Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwegein, 30 maart 2010

Bestuurswisseling Brandveilig Bouwen Nederland
Ron Moes van Rockwool nieuwe bestuurder BBN

Per 23 maart j.l. is Ron Moes toegetreden tot het bestuur van vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN). De heer Moes is Directeur Marketing & Sales van Rockwool en volgt hiermee zijn voorganger Roel Cals op, die afscheid heeft genomen van de vereniging. Ron Moes gaat zich samen met de andere Bestuursleden inzetten voor de verdere vergroting van de brandveiligheid van gebouwen en het delen van expertise op het gebied van passieve brandveiligheid. Dit past in de nieuwe strategie die de vereniging sinds vorig jaar voert, waarbij zij zich sterker focust op het maatschappelijke belang van brandveiligheid en de toepassing van brandveilige bouwmaterialen en -constructies.

In zijn nieuwe functie wil Ron Moes, samen met de andere bestuursleden, bouwkundige brandveiligheid en BBN nog sterker op de kaart zetten in de bouw: "BBN bundelt veel kennis en expertise over bouwkundige brandpreventie. De vereniging bestaat uit toeleveranciers die zich kwalitatief in de markt onderscheiden met een hoog niveau van brandveilige bouwmaterialen en -constructies. Ik zie BBN als kwalitatieve gesprekspartner voor alle betrokkenen bij bouwkundige brandpreventie."

Ron Moes (44) heeft ruim 20 jaar ervaring in Sales en Marketing, veelal in de bouw. Eerder werkte hij als Commercieel Manager bij Beamix Nederland, toeleverancier van grondstoffen voor de bouw. Daarnaast was hij werkzaam bij Rockwool Rockpanel, esthetische en duurzame gevelbekleding. Op dit moment is hij als Directeur Marketing & Sales werkzaam bij Rockwool Benelux, leverancier van duurzame en brandveilige steenwol-oplossingen.

Over BBN
Vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) is de deskundige op het gebied van bouwkundige brandpreventie, ook wel 'passieve brandveiligheid' genoemd. De vereniging beoogt een hogere mate van brandveiligheid van gebouwen door het toepassen van brandveilige bouwmaterialen die de (minimalistische) criteria van de regelgeving kwalitatief overstijgen. Brandveiligheid is immers een maatschappelijk belang en risico's voor personen, bezit, cultureel erfgoed en milieu dienen zoveel mogelijk worden voorkomen en beperkt.

De vereniging staat voor expertise op het gebied van (passieve) brandveiligheid en wil deze kennis delen. De vereniging bestaat uit vooraanstaande leveranciers van brandveilige bouwmaterialen en constructies. Door de diversiteit van de leden en de expertise, is BBN gesprekspartner voor alle disciplines binnen de bouwkolom, van architect tot aannemer, van opdrachtgever tot controlerende instantie. Web: www.bbn.nu.