Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid


Den Haag, 30 maart 2010

Vragen van de leden Besselink, Heijnen en Blom (allen PvdA) aan de minister van Financiën

over de sluiting van het belastingkantoor in Terneuzen


1. Heeft u kennisgenomen van de berichtgeving rond sluiting van het belastingkantoor in Terneuzen? (1)


2. Deelt u de opvatting dat een mogelijk vertrek van de Belastingdienst uit Terneuzen haaks zou staan op het regeringsbeleid om het wegtrekken van dergelijke diensten in krimpgebieden te voorkomen? Zo nee, waarom niet?


3. Is het vertrek van het belastingkantoor uit Terneuzen niet strijdig met de kamerbreed aangenomen motie Heijnen - De Pater de Meer (2), waarmee duidelijk uitgesproken is dat reorganisaties juist versterkend moeten zijn voor krimpgebieden zoals Zeeland?


4. Kunt u toezeggen niet in strijd met deze motie te handelen en daarbij te kijken naar een versterking van het belastingkantoor te overwegen om daarmee te voorkomen dat het belastingkantoor uit Terneuzen zal verdwijnen?


5. Bent u bereid om het handhaven van dit kantoor op korte termijn te bevestigen zodat het huurcontract voor het pand waarin de Belastingdienst gehuisvest is tijdig verlengd kan worden, aangezien dit per 1 juli as. afloopt?

(1) PZC Zeeuwse Courant - Vertrek belastingkantoor dreigt - donderdag 25 maart 2010 (2) Motie Heijnen - De Pater de Meer - Vergaderjaar 2009-2010, 32123 VIII, nr. 35

Persvoorlichting Tweede Kamer-fractie Partij van de Arbeid Plein 2
Postbus 20018
2500 EA Den Haag




Partij van de Arbeid