Politie Zeeland


---


Z-531-2010 Aanhoudingen wegens diefstal en heling
Politie Zeeland heeft maandag een 21-jarige man uit Terneuzen aangehouden op verdenking van heling.
Van een 20-jarige bewoner van een woning aan de Elzenstraat was op 18 februari jl. computerapparatuur, geluidsapparatuur en bier gestolen. De 21-jarige wordt verdacht van heling. In zijn woning is een deel van het gestolen goed aangetroffen.
In de weken voorafgaand aan de aanhouding van de 21-jarige zijn vijf minderjarigen aangehouden, variërend in leeftijd van 14 tot 17 jaar, afkomstig uit Axel en de gemeente Hulst. De minderjarige aangehouden verdachten waren bekenden van de 20-jarige bewoner.

O-532-2010 Inbraken in Scharendijke
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een kinderopvang en in een dorpshuis in Scharendijke.
Uit de kinderopvang werden computerapparatuur, een fiets en enkele tientallen euro's gestolen. Uit het dorpshuis werden geluidsapparatuur, een beamer, frisdrank en alcoholische dranken weggenomen.

O-533-2010 Auto opengebroken, Scharendijke
Op de Brouwersdam in Scharendijke werd dinsdagochtend een personenauto opengebroken.
Er werd een ruit ingeslagen en uit de auto werden een laptop, een camera, een mobiele telefoon en een tas gestolen. In de tas zat een portemonnee met daarin enkele honderden euro's en persoonlijke papieren.

Z-534-2010 Diefstal personenauto, Hulst
Tussen maandag 15.00 uur en dinsdag 10.00 uur werd uit een garage in de Schuttershof in Hulst een personenauto gestolen.
Het gaat om een grijze Citroën Xsara Berline met kenteken 99-JB-SL. De waarde van de auto is niet bekend.

W-535-2010 Oplichting, Vlissingen
In de Walstraat in Vlissingen werd dinsdagmiddag door de politie een 37-jarige man uit Rotterdam aangehouden.
Deze man had vorige week donderdag met een vervalst identiteitbewijs in een telefoonwinkel in de Walstraat in Vlissingen twee abonnementen afgesloten, dus ook twee telefoons en twee simkaarten ontvangen. Vanmiddag probeerde dezelfde man dit nog een keer te doen in een andere telefoonwinkel, eveneens in de Walstraat in Vlissingen. Voordat de transactie plaatsvond, kreeg het personeel een waarschuwingstelefoontje van de winkel die eerder werd opgelicht. De koop ging niet door en de Rotterdammer werd aangehouden.

---- --