Benoemingen in de Raad van Bestuur van Spadel N.V.

31/03/2010 18:09

SPADEL nv

De Raad van Bestuur van Spadel N.V. heeft op 30 maart 2010 beslist om enkele wijzigingen met betrekking tot de samenstelling van de Raad van Bestuur voor te leggen aan de gewone Algemene Vergadering van donderdag 10 juni 2010.

De Raad heeft in eerste instantie akte genomen van de wens van Pierre Drion, onafhankelijke bestuurder en voorzitter van de Raad, wiens mandaat ten einde komt, om zijn kandidatuur niet te verlengen. De Raad heeft zijn blijk van waardering uitgedrukt voor de ervaring van de voorzitter die hij ten dienste heeft gesteld van de Groep gedurende zijn mandaat.

De mandaten van de onderneming BVBA Thijs Johnny vertegenwoordigd door Johnny Thijs, en van de onderneming BVBA M.O.S.T. vertegenwoordigd door Frank Meysman, komen eveneens ten einde mandaat na de Algemene Vergadering van juni 2010. Ze zullen hun kandidatuur opnieuw voorleggen aan de aandeelhouders en dit voor een periode van zes jaar.

De Raad stelt eveneens de kandidatuur voor van Roland Vaxelaire, algemeen directeur van het bedrijf « Responsibility Management », gespecialiseerde adviseur in duurzaamheid.

De Raad stelt bovendien de kandidatuur voor van Axel Miller, permanente vertegenwoordiger van N.V. Finances & Industries, als bestuurder bij Spadel N.V. Axel Miller is partner en gedelegeerd bestuurder van Petercam. Hij werd aangesteld als bestuurder van Finances & Industries, waar hij de recent overleden Fred Chaffart opvolgt. Finances & Industries controleert Spadel N.V.

* * * * * *

Axel Miller

Axel Miller, geboren in 1965, heeft en licentie Rechten aan de ULB (1987). Hij start zijn professionele loopbaan aan de balie in de schoot van het advocatenkantoor Stibbe Simont waar hij in 1996 vennoot wordt. Nadien wordt hij vennoot bij Clifford Chance, waar hij zich specialiseert in Fusies & Overnames. Hij vervoegt in 2001 het Uitvoerend Comité van Dexia, waar hij verschillende verantwoordelijkheden uitoefent vooraleer, in 2006, Voorzitter en CEO te worden alsook lid van het Uitvoerend Comité van de groep en beheerder van verschillende filialen. Axel Miller wordt in 2009 partner en gedelegeerd bestuurder van Petercam.

In 2006 wordt hij Manager van het Jaar en hij is eveneens Voorzitter van de Raad van Bestuur van Carmeuse.

Roland Vaxelaire

Na zijn commerciële studies aan de UCL en in Chicago, start Roland Vaxelaire zijn loopbaan bij de Groep Nestlé, eerst in Amerika en nadien in Frankrijk. Nadien vervult hij directiefuncties in verschillende ondernemingen binnen de Groep Danone : Kronenbourg, Evian en Alken-Maes, waar hij in 1993 Voorzitter wordt van het Directiecomité. Tussen 1998 en 2008 oefent hij de functie van algemeen directeur uit, eerst bij GB dan, bij de intrede ervan in de Groep Carrefour, wordt hij gedelegeerd bestuurder en vervolgens voorzitter van de Raad van Carrefour Belgium. Zowel in België als binnen de Groep specialiseert hij zich in een aantal domeinen zoals kwaliteit, duurzame ontwikkeling en risicobeheer. In 2009 sticht hij en leidt hij het adviesbureau « Responsibility Management » gespecialiseerd in strategieën inzake duurzaamheid.

Voor bijkomende persinformatie:

SPADEL : Jean-Benoît Schrans

Tel. 02/702.38.40 - GSM 0497/511.575

E-mail: jb.schrans@spawater.com

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel