Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude


12/03/10 07:56

Opening nieuw fietsroutenetwerk Zuid Kennemerland

Het nieuwe recreatieve fietsroutenetwerk in de regio Zuid Kennemerland wordt woensdag 31 maart 2010 geopend door deelname aan een wereldrecordpoging vanuit de landelijke campagne Heel Nederland Fietst! om zoveel mogelijk Nederlanders tegelijkertijd te laten fietsen. Vanaf de stadhuizen in de gemeenten Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Heemstede en Zandvoort kunnen inwoners tussen 12.00 en 13.00 uur meefietsen met oude en nieuwe gemeenteraadsleden en wethouders.

De routes leiden langs recreatief aantrekkelijke fietspaden naar de Veerplas in Haarlem. Hier krijgen deelnemers bij Saplaza een gezamenlijke lunch aangeboden. Bij elke stoet van fietsers rijden bijzondere fietsers mee. Om het nog vrolijker te maken, zijn ludiek aangeklede en bijzondere fietsen van harte welkom. De start is woensdag 31 maart om 12.00 uur vanaf de gemeentehuizen te Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Heemstede en Zandvoort. Vanuit de gemeente Bloemendaal is er een route die mensen individueel kunnen rijden. In Haarlem vertrekken de fietsers vanaf de Grote Markt. De fietstocht duurt ongeveer 30 à 45 minuten.

Het nieuwe bewegwijzeringsysteem voor fietsers maakt gebruik van bestaande fietspaden en autoluwe landelijke wegen. De plaatsen waar de verschillende routes splitsen in het netwerk, de keuzepunten, vormen de knooppunten. Elk knooppunt heeft een uniek nummer. Door telkens bij een knooppuntnummer een traject te kiezen naar weer een volgend knooppuntnummer kan men naar eigen inzicht zelf een fietstocht samenstellen. Op knooppunten staan borden met een plattegrond en langs de routes staan borden die de richting naar de knooppunten aangeven.

Voor het bepalen van de routes binnen het nieuwe fietsknopennetwerk werd samengewerkt met de lokale afdelingen van de fietsersbond, het landelijk Fietsplatform, het Nationaal Park Zuid Kennemerland, Staatsbosbeheer en het Recreatieschap Spaarnwoude. De kosten worden deels gedragen door de gemeenten zelf en deels door de Provincie Noord-Holland.

Enkele websites met informatie voor fietsers:

www.heelnederlandfietst.nl

www.nederlandfietsland.nl

www.fietseninnoordholland.nl

www.fietsersbond.nl

www.voetveren.nl
nieuwslijst