GGD Zuid-Holland Zuid


Fiets mee voor een wereldrecord!

Op 31 maart vindt de wereldrecordpoging Heel Nederland Fietst plaats. De Gezonde Regio stapt hiervoor op de fiets. Inwoners en werknemers van De Gezonde Regio willen samen een sportieve prestatie neerzetten. Het doel van de wereldpoging is één miljoen mensen tegelijk te laten fietsen. Dat is nuttig en leuk! Doet u ook mee?


Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen en de Fietsersbond laten op een ludieke manier zien dat fietsen een gemakkelijke manier is om aan de dagelijkse dosis bewegen te komen. De Gezonde Regio draagt haar steentje bij door werknemers van de samenwerkende organisaties en inwoners uit te dagen samen te fietsen voor het wereldrecord.

Waarom fietsen?
Fietsen is een makkelijke vorm van bewegen die vrij eenvoudig in het dagelijks ritme is in te passen. Vooral op de kleine(re) afstanden tot 7 kilometer kiezen we nog te vaak voor de auto. Fietsen draagt bij aan de gezondheid van mensen: drie keer per week drie kilometer heen en weer fietzen verbetert de conditie al met 10%. En niet te vergeten, het stimuleren van fietsen draagt bij aan de aanpak van het fileprobleem en de vermindering van Co2-uitstoot.

Informatie en aanmelden
Op 31 maart stapt heel Nederland op de fiets, u ook? Meedoen is eenvoudig, aanmelden ook. U kunt zich aanmelden per mail, via communicatie@degezonderegio.nl. Nadere informatie over de opstapplaats en tijdstip volgt na aanmelding.

De Gezonde Regio is een initiatief van zogaanbieders GGD Zuid-Holland Zuid, Rivas Zorggroep, RMPI De Grote Rivieren, de vereniging van ondernemende Huisartsen, Zorgbelang Zuid-Holland en Gezonheidsverzekeraar Trias.

De Regio staat voor gezondheid! Uitgangspunten van De Gezonde Regio zijn gezondheid, eigen regie van de inwoner, samenwerking, innovatie en optimisme.

Kijk voor meer informatie over de actie op www.heelnederlandfietst.nl