Stadsdeel Amsterdam-Noord

Heel Nederland fietst!

22 maart 2010

Fietsvirus rukt op: Op 31 maart gaat heel Nederland op de fiets. U ook?

In de wijk, naar school, in het groen of naar het werk... fietsen kan altijd! Op 31 maart 2010 fietst heel Nederland als het aan ons ligt, naar een nieuw wereldrecord! Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en de Fietsersbond willen op deze spectaculaire manier laten zien dat fietsen een gemakkelijke manier is om aan je dagelijkse dosis beweging te komen. Ook Amsterdam kan een belangrijke bijdrage leveren aan dit wereldrecord, zonder al te veel moeite.

Samen op de fiets voor een nieuw wereldrecord!

Het doel is om op woensdag 31 maart 2010 tussen 12.00 en 13.00 uur een nieuw wereldrecord te vestigen. Namelijk: 1 miljoen mensen tegelijk op de fiets. Nuttig en leuk! Ook u kunt eenvoudig een bijdrage leveren. Hoe?

* Vraag alle collega's op de fiets naar het werk te komen en fiets vanuit het Olympisch Stadion tussen 12.00 uur en 13.00 uur een leuke route.

* Betrek organisaties, scholen en verenigingen uit uw regio bij het evenement in het Olympisch Stadion.

Om deel te nemen aan de recordpoging moet u minimaal een half uur fietsen. Niet minder belangrijk is dat u ook uw relaties kunt informeren over deze actie. Plaats dit bericht op uw site of in de nieuwsbrief en enthousiasmeer heel Amsterdam om op 31 maart op de fiets te stappen.

Doe mee en meld u aan

Meedoen is eenvoudig, aanmelden ook. Ga naar www.sport.amsterdam.nl en geef daar op met hoeveel deelnemers u op 31 maart meedoet. Bij deelname ontvangt u een herkenbaar geel met oranje fietslint voor iedere deelnemer (op = op) en een vermelding op de website.

Mogen we op uw enthousiasme en inzet rekenen?

De campagne Heel Nederland Fietst wordt gesteund door de ministeries van VWS, VenW en VROM. Partners van Heel Nederland Fietst zijn: de campagne 30minutenbewegen, ANWB, BOVAG, Rai Vereniging, VSG, NOC*NSF, Convenant Gezond Gewicht, Le Grand Départ Rotterdam 2010, Gemeente Amsterdam, NBTC, NTFU, Veilig Verkeer Nederland, OV-fiets, en St. Landelijk Fietsplatform