Het Onderwijs Café: Elk talent beter benut

23/03/2010 14:54

Vereniging PO-Raad

Uitnodiging

PO-Raad, VO-raad en AVS organiseren:

Het Onderwijs Café

thema:

Elk talent beter benut - van ondermaats naar excellent

Over zeer zwakke scholen en wat er nodig is om ze de wereld uit te helpen

met:

Jan Jacob van Dijk

(onderwijswoordvoerder CDA Tweede Kamer)

Marianne Besselink

(onderwijswoordvoerder PvdA Tweede Kamer)

debat met ouders, docenten, schoolleiders en -bestuurders

31 maart 2010, 16.30u

Studio Dudok, Hofweg 1a Den Haag

(ontvangst v.a. 16.00u)

PO-Raad, VO-raad en AVS nodigen politici, beleidsmakers, journalisten en onderwijsorganisaties van harte uit om deze middag onze gast te zijn en over dit thema met elkaar en het panel in debat te gaan

Over het thema

Nederland heeft de ambitie om het onderwijs tot de top 5 van de wereld te laten behoren. En terecht, want onderwijs is een investering in de economie en samenleving. Het onderwijs staat daarmee voor de uitdaging om elk talent in Nederland veel beter te benutten. In ieder geval moet de basiskwaliteit van elke school op orde zijn. Alle leerlingen moeten het onderwijs krijgen waar ze recht op hebben. Daarom zetten primair en voortgezet onderwijs zich in om te voorkomen dat scholen zwak worden en ervoor te zorgen dat er geen 'zeer zwakke scholen' meer zijn.

In dit onderwijscafé gaan we graag met u in gesprek over de ontwikkeling van zeer zwakke scholen. Is het reëel dat er aan het einde van de nieuwe kabinetsperiode in 2014 geen zeer zwakke scholen meer zijn? Moeten we zeer zwakke scholen sluiten, of moet er juist extra in geïnvesteerd worden om de onderwijskwaliteit weer op peil te krijgen? En wat kunnen we doen om te voorkomen dat scholen zeer zwak worden?Is een early warning system mogelijk? Wat kunnen zeer zwakke scholen leren van hun sterke broeders? En wat kunnen onderwijsveld en politiek doen om alle scholen sterk te krijgen?

Over Het Onderwijs Café

Het Onderwijs Café is een initiatief van PO-Raad, VO-raad en AVS. Hier gaan politici, beleids- en opiniemakers en met vertegenwoordigers van het veld in een politiek café met elkaar in gesprek en debat. In Het Onderwijs Café komen onderwijsactualiteiten aan bod - het nieuws van de dag - en wordt één langetermijnthema dat zowel primair als voortgezet onderwijs raakt, uitgelicht. Dit alles in een dynamische setting met actieve deelname van het publiek. Na afloop wordt de aanwezigen een hapje en een drankje aangeboden en is er gelegenheid tot napraten.

Aanmelden

Het debat 'Elk talent beter benut - van ondermaats naar excellent' is voor iedereen vrij toegankelijk.

Inloop vanaf 16.00u, start debat om 16.30u. Na afloop is er een gratis borrel. We verzoeken u vriendelijk u aan te melden via www.hetonderwijscafe.nl.





http://www.hetonderwijscafe.nl