Gemeente Harderwijk


Praat mee over het wijkplan âStadsdennen nóg beterâ

25/03/2010

Op woensdag 31 maart presenteert de gemeente Harderwijk het concept wijkplan voor Stadsdennen. Alle wijkbewoners van Stadsdennen zijn om 20.00 uur van harte welkom in De Kiekmure. Het conceptplan is opgesteld op basis van de inbreng van wijkbewoners. Vorig jaar december heeft de gemeente met een groot aantal bewoners gesproken over activiteiten en projecten die nodig zijn om Stadsdennen nóg beter te maken.

Tijdens de bijeenkomst op 31 maart krijgen de wijkbewoners ruimschoots de gelegenheid om te vertellen wat ze van het concept wijkplan vinden. Ook kunnen ze aangeven welke activiteiten uit het plan echt belangrijk zijn en dus uitgevoerd moeten worden. Eén van de plannen voor Stadsdennen is om samen de wijk schoner te maken en groen te onderhouden. Ook is er de wens om laagdrempelige looproutes voor ouderen en mindervaliden te realiseren. Daarnaast moeten verkeersknelpunten aangepakt en veiliger gemaakt worden. Ook de jeugd moet bij de wijk betrokken worden en er moet meer georganiseerd worden door én voor de jeugd.
Mede op basis van de reacties van bewoners op het wijkplan gaat de gemeente Harderwijk het plan verder aanscherpen en vaststellen. Het wijkplan is vervolgens de basis voor de activiteiten die in de wijk gaan plaatsvinden. Vanuit de wijkaanpak is geld beschikbaar om deze activiteiten uit te voeren. De wijkbewoners en de gemeente Harderwijk gaan dus ook echt samen aan de slag voor de wijk! Informatie: projectleider Wijkaanpak, de heer Scholten, tel. 411 348.


____________________