Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht
25-03-2010

Boekpresentatie op de Vrije Universiteit

"You Talkin' to Me? Why are Artists and Curators Turning to Education?"

Na de publicatie van de bestseller Curating Subjects (2007) door de Appel arts centre en Open Editions volgt nu de pendant: Curating and the Educational Turn. In Amsterdam wordt 31 maart het boek gepresenteerd door de Appel arts centre in samenwerking met de Vrije Universiteit.

In de afgelopen jaren is het debat over de integratie van pedagogie in de kunst en het curatorschap toegenomen - onder de term 'de educational turn'. In deze vervolguitgave op de met enthousiasme ontvangen Curating Subjects geven kunstenaars, curatoren, critici en academici gehoor aan de algemeen erkende betekenis van de paradigmatische heroriëntatie op educatie in de kunst. Het bestaat voornamelijk uit in opdracht geschreven nieuwe teksten, variërend van interviews en positionele uitspraken tot performatieve teksten en dialogen. Curating and the Educational Turn bevat eveneens een aantal eerder gepubliceerde stukken die een centrale rol spelen in het debat tot dusver. Deze anthologie representeert een belangrijk vraagstuk voor iedereen die geïnteresseerd is in de culturele politiek van producties op het snijpunt van kunst, curatorschap en activiteiten op het gebied van educatie.

De Appel arts centre en de VU presenteren het boek. De boekpresentatie vindt plaats op woensdag 31 maart van 20.00 tot 22.00 uur (gratis toegang). Daarbij is een publieke discussie: You Talkin' to Me? Why are Artists and Curators Turning to Education?, met als sprekers: Mélanie Bouteloup (Betonsalon Paris) Binna Choi (Casco), Wouter Davidts (VU), Sonia Dermience (The Public School Brussels), Annie Fletcher (Van Abbemuseum), Hassan Khan (kunstenaar), Paul O'Neill (editor), Edgar Schmitz (kunstenaar) en Mick Wilson (editor) bij de VU.