Gemeente Soest

Collegevorming gemeente Soest in afrondende fase

26 maart 2010

Op donderdag 25 maart hebben de fracties van Gemeentebelangen Groen Soest, CDA, D66 en GroenLinks een akkoord bereikt over een coalitie. Gisterenavond ondertekenden zij het raadsprogramma voor de periode 2010-2014.

De fracties van de overige politieke partijen, Soest2002, de VVD, PvdA, Leefbaar Soest en CU-SGP hebben het raadsprogramma niet ondertekend, omdat zij zich niet konden vinden in het programma dat de kaders voor de komende vier jaar bepaalt.

Naar verwachting worden maandag de kandidaat-wethouders bekendgemaakt. Maandagavond is er dan een kennismaking voor de gemeenteraad van Soest met de kandidaat-wethouders.

Op woensdag 31 maart stemt de gemeenteraad tijdens een speciale raadsvergadering over de benoeming van de kandidaat-wethouders. Aansluitend vindt dan de installatie plaats. Deze vergadering begint om 19.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis van Soest.

De nieuwe wethouders starten begin april met hun werkzaamheden bij de gemeente Soest. Dan wordt ook bekend hoe de portefeuilleverdeling er uit komt te zien.