Gemeente Vlieland

Wereldrecordpoging Heel Nederland Fietst




Woensdag 31 maart organiseert het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) de Wereldrecordpoging âHeel Nederland Fietstâ. Meer dan
1 miljoen mensen in heel Nederland stappen dan tussen 12.00 en 13.00 uur voor minimaal een half uur op de fiets. De actie is niet alleen bedoeld als een wereldrecordpoging maar is ook een ludieke manier om te laten zien dat fietsen een gemakkelijke manier is om aan de dagelijkse dosis 30 te komen (30 minuten bewegen per dag).

Ook Vlieland gaat een bijdrage leveren aan deze wereldrecordpoging door na deelname aan âHeel Nederland Danstâ in 2006 en âHeel Nederland Looptâ in 2008 nu mee te doen aan de actie âHeel Nederland Fietstâ. Burgemeester Yorick Haan zal bij Openbare Basisschool de Zeester om 12.00 uur het startsein geven en vanzelfsprekend ook meefietsen. De finish is rond 12.30 uur op de Veerdam waar voor elke deelnemer een herinnering klaar ligt. De deelname is gratis en staat open voor iedereen. Natuurlijk rekenen wij ook dit jaar weer op een hele grote opkomst.

Meer informatie is terug te vinden op de site van het NISB.

Â