Babykaaimannen naar Sea Life Scheveningen

29/03/2010 12:29

Sea Life Scheveningen

Op 31 maart zal er bij Sea Life in Scheveningen een geheel nieuw krokodillenverblijf geopend worden. De bekende bioloog Freek Vonk zal hierbij aanwezig zijn.

De 3 nieuwe bewoners zijn Cuviers dwergkaaimannen (Paleosuchus Palpebrosus) en komen oorspronkelijk voor in Zuid Amerika en hebben de bijnaam gladvoorhoofdkaaiman. Deze naam slaat op het ontbreken van een opstaande rand boven de ogen die bij andere soorten wel aanwezig is. De dieren zijn nog niet volwassen maar het mannetje kan groeien tot 1,60 m.

Het is voor het eerst in 15 jaar dat we kaaimannen houden aldus Marjolein Kemna, hoofd dierenverzorgster bij Sea Life, vandaar dat we een grondige training hebben gekregen hoe deze dieren te onderhouden en te verzorgen.

Het nieuwe verblijf van de kaaimannen (twee vrouwtjes en een mannetje) heeft een oppervlakte van 36m2 en wordt voorzien van speciale warmtelampen. De ruimte is ook voorzien van 2 nooddeuren om de veiligheid van de dierenverzorgers te waarborgen. De watertemperatuur is 30 graden maar ze kunnen ook op het droge liggen. Deze ondergrond is voorzien van houtsnippers en zand. De jonge kaaimannen zullen gevoed worden met vis.





http://www.sealife.nl

http://www.sealife.nl