Gemeente Veldhoven


Persbericht nummer: 2010.038

Wereldrecordpoging `Heel Nederland Fietst' ook in Veldhoven

Op woensdag 31 maart stappen burgemeester, wethouders en een aantal ambtenaren van de gemeente Veldhoven in hun pauze op de fiets. Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vindt dan namelijk de recordpoging Heel Nederland Fietst plaats.

Het doel van de wereldrecordpoging `Heel Nederland fietst' is om op 31 maart tussen 12.00 en 13.00 uur met een miljoen mensen op de fiets te zitten. Het sportieve gezelschap van de gemeente Veldhoven start rond 12.00 uur vanaf het Meiveld en is na een leuke route van ongeveer drie kwartier weer terug bij het vertrekpunt. Aan de deelnemers van het pauzefietsen wordt een lintje uitgereikt.

Milieudoelstellingen
De gemeente Veldhoven steunt deze actie want fietsen is gezond én goed voor het milieu. De wereldrecordpoging is een mooi aanknopingspunt om de Veldhovense milieudoelstellingen onder de aandacht te brengen. Gemeente Veldhoven stelde immers onlangs een ambitieus Milieubeleidsplan vast. Daarin is de intentie vastgelegd om minder broeikasgassen uit te stoten. Een actie zoals deze is bedoeld om mensen uit de auto en op de fiets te krijgen.

Groene graffiti
Om aandacht te vragen voor de wereldrecordpoging wordt in Veldhoven het logo van de fietsactie op verschillende fiets- en wandelpaden aangebracht. Dit gebeurt met een `groene grafitti'. Dat is een afbeelding die met een sjabloon en een hogedrukspuit met water op de bestrating wordt aangebracht. Zo'n groene graffiti blijft ongeveer zes weken zichtbaar. Er is dus geen sprake van gebruik van milieuonvriendelijke materialen zoals verf.