Deelgemeente Charlois Rotterdam

VraagWijzer gaat de straat op!

Vanaf woensdag 3 maart gingen studenten de straat op om VraagWijzer Charlois te promoten. Op zes locaties in deelgemeente Charlois waren zij te vinden met een enorm vraagteken en een heleboel promotietasjes.

Op diverse plekken in Charlois werden bewoners geattendeerd op de VraagWijzer Charlois. (foto: nultien180) VraagWijzer is een plek in de buurt waar men zelf een vraag kan voorleggen aan een adviseur. Dit kan zowel aan de balie als telefonisch. De adviseur is iemand die goed kan luisteren, kan doorvragen en helpt de gestelde vraag duidelijk te krijgen. Als de vraag helder is, kan er een begaanbare route door het bos van informatie en dienstverlenende organisaties worden uitgestippeld. Bij VraagWijzer kunnen ook inschrijvingen, aanmeldingen en afspraken met instellingen worden verzorgd.

Ludieke actie

Op veel plaatsen is VraagWijzer niet voldoende bekend. In opdracht van deelgemeente Charlois hebben studenten in vijf weken geprobeerd dat te veranderen door mensen op ludieke wijze op straat aan te spreken en door te verwijzen naar het dichtstbijzijnde loket van VraagWijzer.

Adressen VraagWijzer

Heeft u vragen over bijvoorbeeld wonen, zorg, welzijn of inkomen? Ga dan naar VraagWijzer Charlois. Deze bevindt zich op de volgende locaties:

VraagWijzer Tarwewijk (*)

Wijkgebouw Tarwewijk, Wolphaertsbocht 500

Maandag t/m woensdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur

VraagWijzer Pendrecht

Servicepunt Zuid, Plein 1953 nr. 63

Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur

VraagWijzer Carnisse (*)

Lepelaarsingel 49

Donderdag van 09.00 tot 13.00 uur

VraagWijzer Heijplaat

Alcorstraat 21

Donderdag van 09.00 tot 13.00 uur

(*) VraagWijzer Tarwewijk en VraagWijzer Carnisse worden medio 2010 samengevoegd in Servicepunt Noord aan de Pleinweg 198-202.

VraagWijzer Charlois is op maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur telefonisch bereikbaar via 010 - 410 55 50.