Gemeente Haren

Vierde jubileumpostzegel Haren 850

Dorpskerk in april

31/03/2010

Dinsdag 30 maart is de vierde jubileumpostzegel in het kader van de viering van het 850-jarig bestaan van Haren uitgebracht. De postzegel van april heeft de Harener dorpskerk als onderwerp. Het eerste velletje van de nieuwe serie van tien zegels is verkocht aan ds. R.P. Oosterdijk, pastor van deze Dorpskerk. Dat gebeurde in de winkel van Boomker Boeken + aan de Rijksstraatweg. De foto op de zegel is gemaakt door Jan Buwalda. Het ontwerp van de zegel is van Jeannette Ensing.

Dit jaar verschijnt bijna iedere maand een unieke postzegel met een Harense afbeelding. De maandelijkse oplage is beperkt tot 200 velletjes van 10 zegels. De zegels die natuurlijk ook als frankeerzegels gebruikt kunnen worden, zijn te koop bij de boekhandels Bruna en Boomker Boeken + in Haren. De zegels behouden hun waarde.

Een velletje van 10 zegels à 44 cent kost EUR 5,-. De 'winst' is bestemd voor hetTerre des Hommes-doel dat in het kader van 850 jaar Thuis in Haren is geadopteerd. Het gaat om de uitbreiding van een school in Goa in West-India. Meer informatie over dit project kunt u vinden op de site van Haren 850: http://www.haren850.nl/haren_d1.html. Op de site http://www.haren850.nl/ is ook andere informatie over de postzegels, de Stater en tal van andere activiteiten in het kader van Haren 850 jaar te vinden.

Vierde jubileumpostzegel Haren 850 dorpskerk

Op de foto: Ds. R.P. Oosterdijk (links) koopt het eerste velletje Harener jubileumzegels van april van boekhandelaar Marius van der Pas van Boomker Boeken +.