Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 31-03-2010

Boot op trailer gestolen

NIJEVEEN De politie heeft dinsdagochtend aangifte opgenomen van diefstal van een boot op een trailer. De boot stond op een trailer op een afgesloten terrein gelegen aan de Nijverheidsweg. Op de trailer zat een disselslot en een slot aan het wiel. Vermoedelijk is de boot in de nacht van maandag 29 maart op dinsdag 30 maart weggenomen. De politie heeft de zaak in behandeling.

Verkeersongeval op A28

TYNAARLO Op dinsdagochtend heeft op de A28 ter hoogte van Tynaarlo een eenzijdig verkeersongeval met een personenauto plaatsgevonden. Een 32-jarige automobiliste uit Groningen was met haar auto tegen de vangrail gebotst nadat zij de macht over het stuur was verloren na een remactie. De vrouw moest plotseling remmen omdat verschillende autos voor haar ook plotseling remden. De automobiliste raakte niet gewond en werd ter plekke gecontroleerd door ambulancepersoneel.

Woning vol rook

ASSEN Op dinsdagavond kreeg de meldkamer een melding binnen van een woningbrand aan de Sperwerstraat. Ter plekke liepen een moeder en haar kinderen de woning uit. De woning stond vol rook. De moeder was wakker geworden van de rookmelders die waren afgegaan doordat de houtkachelklep dicht was, maar de kachel wel brandde. De rook ging hierdoor via de deurtjes de woning in plaats van via de pijp naar buiten. De brandweer gooide de kachel vol zand en alle ramen van de woning werden opengezet om alles te luchten.

Conifeer afgebrand

EMMEN De politie kreeg op dinsdagavond een melding binnen van een coniferenbrand bij een woning aan het Kruiwerk. Ter plekke bleek een conifeer die tegen een tuinhek achter de woning stond was afgebrand. De bewoner had de brand zelf met een tuinslang geblust en de brandweer bluste de brand na. Het is niet vast te stellen of er sprake is van brandstichting.

Aanhanger niet in orde

ASSEN De politie heeft woensdagochtend op de Balkengracht een 34-jarige automobilist aan de kant van de weg gezet. De man reed in een personenauto met daarachter een aanhangwagen die niet in orde was. De kentekenplaat ontbrak en de remlichten van de aanhanger waren niet in orde. De man kreeg voor beide zaken een boete.

Bestelauto in botsing met fietser

FOXWOLDE De meldkamer kreeg woensdagochtend een melding binnen van een aanrijding met letsel op de Damweg. Een 55-jarige fietser uit Leek fietste in de richting van Peize en hij kwam uit de richting van Leek. Een 21-jarige automobilist uit Roden kwam met zijn bestelauto van een uitrit van een woning aan de Damweg. Hij wilde met zijn bestelauto de weg oversteken en zag daarbij de fietser over het hoofd. De fietser kwam ten val en werd voor de zekerheid overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen. Het is onbekend wat voor letsel de fietser heeft opgelopen.

Aangereden hond overleden

EMMEN Een hond die op donderdag 25 maart werd aangereden op de Balingerbrink door een 33-jarige man uit Emmen is op donderdagavond overleden. De hond raakte zwaar gewond nadat hij was aangereden door de 33-jarige automobilist. De politie hield afgelopen donderdagavond de 33-jarige man uit Emmen aan na een achtervolging. De politie kreeg eerder die avond de melding dat deze man was gesignaleerd in het Meerveld in een voertuig, welke eerder deze week was ontvreemd in Nieuw Dordrecht. Toen agenten ter plaatse kwamen ging de verdachte er in een auto vandoor. Hij kon op de Balingerbrink tot stilstand worden gebracht. De man werd aangehouden, meegenomen naar het bureau en ingesloten.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.