ChristenUnie


Europarlementariërs stellen vragen over EU-subsidie antisemitische educatie

Eurofractie ChristenUnie 030 woensdag 31 maart 2010 09:28 Peter van Dalen (ChristenUnie) heeft samen met de Nederlandse Europarlementariërs Louis Bontes (PVV) en Hans van Baalen (VVD) vragen gesteld aan de Europese Commissie over Europese subsidie voor Palestijnse schoolboeken, waarin wordt opgeroepen tot een heilige oorlog tegen Israel. Peter van Dalen: ,,Het kan niet zo zijn dat de Europese Unie antisemitische educatie in de Palestijnse gebieden financieel ondersteunt. Bij Palestijnse kindjes moet niet via de schoolboeken de haat tegen Israel er met de paplepel worden ingegoten."

De Europarlementariërs vragen de Europese Commissie om opheldering. Zo vragen zij of de Europese Commissie van mening is dat een dergelijke vorm van educatie contraproductief is voor het vredesproces in het Midden-Oosten. Antisemitisme mag geen onderdeel zijn van schoolboeken. Van Dalen: ,,Wij vragen de Commissie deze stelling te bevestigen en we willen van hen de garantie dat subsidiering van dit soort schoolboeken tot het verleden behoort."

Wat de Europarlementariërs betreft worden hun vragen besproken met de Palestijnse Autoriteit, en worden zij daarover nader geïnformeerd.