Gemeente Lingewaard


Scootmobiel-opfriscursus een succes!

Afgelopen week zijn in de gemeente Lingewaard een drietal scootmobielopfriscursussen gehouden. In totaal namen zon 150 inwoners deel aan deze cursus.

De cursus georganiseerd door Stichting Welzijn Ouderen in samenwerking met gemeente Lingewaard hield in dat de deelnemers eerst een theoretische bijscholing kregen, waarna er een route in het centrum moest worden afgelegd.

De route liep door een plaatselijke supermarkt en er werden onderweg hindernissen aangebracht. Na afloop ontving iedere deelnemer uit handen van wethouder Joke van Roosmalen een certificaat.

Tijdens het theoretische gedeelte van de middag werden alle scootmobielen door de monteurs van de Meyra, nagekeken op gebreken en zo mogelijk onmiddellijk gerepareerd.

De SWOL, de Tussenstroom, de EHBO leverden medewerkers en vrijwilligers en waren betrokken bij de organisatie. Ook ziektekostenverzekeraar Menzis heeft een vergoeding geschonken voor dit project.

De plaatselijke supermarkten werkten belangeloos mee en stelden voor de deelnemers koffie of frisdrank met een koekje ter beschikking. De Meyra stelde het personeel gratis ter beschikking, verzorgde het theoretische gedeelte en schonken de deelnemers een dvd na afloop.