Politie Brabant-Noord

Hennepkwekerijen aangetroffen

's-hertogenbosch, Nieuwkuijk, Nuland, 31-03-2010

's-Hertogenbosch - De politie heeft dinsdag na een ingesteld onderzoek in een loods aan de Daviottenweg een professionele hennepkwekerij ontmanteld. Er werden vooralsnog geen aanhoudingen verricht. In de loods werden in verschillende ruimten totaal 1231 planten aangetroffen; 336 volgroeide planten en 895 stekken. De brandweer moest eraan te pas komen om in het bedrijfspand een stalen luik te openen, dat met enkele sloten stevig was afgesloten. Achter het luik bevond zich een deel van de plantage. De stroom van de kwekerij bleek te worden afgetapt van de elektriciteitsmeter in een aangrenzend woonhuis op hetzelfde terrein. Door het elekticiteitsbedrijf werd de meter meegenomen. Zij doet aangifte van diefstal. Alle planten zijn vernietigd en de aangetroffen kweekapparatuur is in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Nieuwkuijk - Op twee adressen op een industrieterrein werden dinsdag door de politie hennepkwekerijen aangetroffen. In een bedrijfspand aan de Middelweg ontdekte de politie een plantage met 360 planten, verdeeld over verschillende ruimten. Het betrof een zeer professioneel opgezette kwekerij. Alle aanwezige apparatuur, waaronder 75 assimilatielampen, werd in beslag genomen en de planten werden vernietigd. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. Energiebedrijf Enexis deed aangifte. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de kwekerij. Op de Vimmerik bleek in een bedrijfspand een professionele hennepkwekerij met totaal 300 planten te zijn ingericht. Ook hier was sprake van diefstal van stroom door deze langs de elektriciteitsmeter te leiden. De planten zijn inmiddels vernietigd en de apparatuur werd in beslag genomen. De politie verricht onderzoek naar de verantwoordelijk voor de plantage

Nuland - De politie heeft dinsdag een hennepkwekerij ontdekt in een schuur bij een woning aan de Loonsestraat. In de schuur stonden 1326 hennepplanten. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. De eigenaar, een 40-jarige man uit Nuland, werd aangehouden. Na verhoor op het politiebureau is hij heengezonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De hennepplanten en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. De hennepplanten worden vernietigd.