Gemeente Lelystad

NK Veldloop voor Gemeenteambtenaren

Dinsdag 30 maart 2010

De gemeente Lelystad neemt met 64 ambtenaren deel aan de 23ste NK Veldloop voor Gemeenteambtenaren. Deze vindt dit jaar plaats op een parcours bij Deltapark Neeltje Jans in Zeeland en wordt door de gemeenten Veere, Noord Beveland en Schouwen Duiveland gezamenlijk georganiseerd. Volgend jaar, in 2011, is Lelystad de organiserende gemeente van dit evenement met tussen de 4.500 en 5.000 deelnemers.

Warm lopen voor Lelystad

Met een goed georganiseerd evenement zet een gemeente zich stevig op de kaart, en blijft dit bij deelnemers een langdurig positieve herinnering. In een informatiestand zal de gemeente Lelystad zich in Zeeland als aantrekkelijke, sportieve en gastvrije stad presenteren. Op een loopband kunnen deelnemers alvast letterlijk warm lopen voor Lelystad. De gemeente lanceert in de loop van woensdag 31 maart ook een specifieke website (www.lelystad.nl/nkveldloop) waarop nieuwsgierigen de organisatie van en de aanloop naar het evenement in 2011 kunnen volgen. Er is al een voorlopig parcours vastgesteld dat als blijvend loopparcours volgens KNAU-richtlijnen voor recreatielopers wordt ingericht.

Groeiend aantal lopers

De gemeente Lelystad grijpt de organisatie van de NK Veldloop voor Gemeenteambtenaren aan om sport en beweging, en daarmee de gezondheid, onder haar medewerkers te bevorderen. Voor dit jaar heeft dat al geleid tot een groei van het aantal lopers. Vooraf hebben zij een loopcursus bij AV Spirit gevolgd. Volgend jaar wil de gemeente op haar eigen evenement deelnemen met een dubbel zo groot aantal deelnemers. Lopers kunnen daarbij kiezen uit de afstanden 6, 9 en 12 kilometer.

---