Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Kralingse Bos opnieuw genomineerd voor beste openbare ruimte

Het Kralingse Bos is een van de drie kanshebbers voor de Award Beste Openbare Ruimte. Deze unieke plek in Rotterdam werd uit een longlist van 68 openbare ruimten in Nederland gekozen. De andere genomineerden zijn Park Sonsbeek in Arnhem en Park Valkenberg in Breda. In 2007 werd het Kralingse Bos ook genomineerd en won toen de verkiezing.

De drie genomineerden presenteren zich tijdens het Stedelijk Interieur Seminar op 1 april. Anders dan voorgaande jaren is de jurybijeenkomst met publiek. Naast de jury krijgt ook het aanwezige publiek dit jaar de gelegenheid te stemmen op hun favoriet. De genomineerde met de meeste publiekstemmen wint de publieksprijs. De uitreiking van beide prijzen vindt plaats op 14 april tijdens de Urban Design in de Amsterdam RAI.

De gebruiker centraal
In 2007 sprong het Kralingse Bos er voor de jury positief uit vanwege de intensieve samenwerking tussen ontwerper, beheerder en gebruikers van het gebied. De jury stelde toen:
In een continu proces dat beherend ontwerpen of ontwerpend beheren kan worden genoemd, past deze openbare ruimte zich aan aan de veranderende vraag. Uniek is de intensieve samenwerking met de gebruikers. Zij worden ingezet als beheerder van het gebied en voeren werkzaamheden uit in het gebied omdat ze dat leuk vinden. Zonder al te veel overleg, gewoon lekker werken. De beheerorganisatie is daarop ingericht en maakt er dankbaar gebruik van.
Ook werd de toewijding en het vakmanschap van de betrokkenen geroemd. Vakmanschap wordt hier nog met een hoofdletter V geschreven.'

Wat vindt ú de beste openbare ruimte?
De award voor beste openbare ruimte van Nederland is een initiatief van het tijdschrift Stedelijk Interieur. Wilt u de presentaties bijwonen én meebepalen wie de publieksprijs krijgt, bezoekt u dan het seminar. Abonnees van Stedelijk Interieur hebben vrij toegang en kunnen twee kaarten bestellen.