Gemeente Heerenveen


---

Kandidaat wethouders bekend

Siebren Siebenga uit Tjalleberd en Age Hartsuiker uit Jubbega worden door hun partijen naar voren geschoven als wethouders voor Heerenveen. Siebenga (59, VVD) en Hartsuiker (52, Gemeentebelangen Heerenveen) zullen samen met de zittende PvdA-wethouders Lykele Buwalda en Coby van der Laan de wethoudersposten vervullen in een nieuw college van PvdA, VVD en GBH. De partijen hebben vorige week overeenstemming bereikt over de hoofdlijnen van een nieuw collegeprogramma.

Beide kandidaat-wethouders hebben ruime ervaring in de Heerenveense gemeentepolitiek. Siebenga was tot zijn afscheid eerder deze maand 16 jaar raadslid voor de VVD, waarvan acht jaar fractievoorzitter. Hij is werkzaam als bioloog. Age Hartsuiker is kunstenaar en zelfstandig ondernemer op het gebied van kunst en muziek. Hij maakt sinds 1999 deel uit van de gemeenteraad van Heerenveen voor de fractie van Gemeentebelangen Heerenveen (voorheen Leefbaar Heerenveen), en was eveneens fractievoorzitter.
Zodra de beoogde coalitiepartners een definitief coalitie-akkoord hebben bereikt zullen de nieuwe wethouders aan de gemeenteraad worden voorgedragen. Naar verwachting is dat in de raadsvergadering van 26 april 2010.


---