Gemeente Echt-Susteren


Buitendienst Echt-Susteren doet mee aan Veilig Rijden.NU!

Met VEILIGRIJDEN.NU probeert Veilig Verkeer Nederland het aantal verkeersongevallen waarbij beroepsmatige weggebruikers betrokken zijn, terug te dringen. Ook de buitendienst van de afdeling Openbare Werken van de gemeente Echt-Susteren gaat deelnemen aan de actie VeiligRijden.Nu. Op 7 april zal de heer Suijkerbuijk van Veilig Verkeer Nederland voor de buitendienst op de gemeentewerf voorlichting komen geven over deze actie. Tijdens deze bijeenkomst wordt er een plaquette aan de gevel bevestigd waarmee de deelname van de buitendienst aan deze actie definitief bevestigd wordt.

De waardering
Veilig Verkeer Nederland vindt dat verkeersveilig rijgedrag niet alleen bevorderd maar ook gewaardeerd moet worden. Daarom krijgt iedere beroepsmatige chauffeur die bij VEILIGRIJDEN.NU is aangesloten, voor elk jaar schadevrij rijden een certificaat op naam en elke vijf jaar een speciale lustruminsigne. Vanaf tien jaar schadevrij rijden ontvangt de chauffeur een waardevol aandenken van Veilig Verkeer Nederland.

VeiligRijden.Nu

VEILIGRIJDEN.NU wil bevorderen dat beroepsmatige weggebruikers correct en veilig rijden. Verder stimuleert de actie deelname van bedrijven en gemeenten aan programma's die schade en ongevallen kunnen voorkomen, zoals trainingen die kennis en inzicht geven over de specifieke kenmerken van een voertuig. Veel bedrijven zijn al lid van VEILIGRIJDEN.NU, omdat zij willen bijdragen aan veilige mobiliteit in Nederland. Inmiddels zijn er al meer dan 25.000 deelnemers: mensen die voor hun werk beroepsmatig aan het verkeer deelnemen. Zij werken in verschillende branches, zoals wegtransport, openbaar personenvervoer, hulpverleningsdiensten, bouw- en dienstverlening.

Â

Meer informatie
Voor meer informatie over de actie VeiligRijden.Nu kijk op de website van Veilig Verkeer Nederland: www.veiligverkeernederland.nl.