Gemeente Valkenburg aan de Geul

Chapeau veur de luuj en organisaties van Vallekeberg

Hare Majesteit Koningin Beatrix bezocht afgelopen vrijdag onze stad voor het 125-jarig bestaan van "onze" VVV. Valkenburg aan de Geul heeft op die dag haar reputatie als gastvrije stad op een uitmuntende wijze waargemaakt en zich van haar allerbeste kant laten zien. Een geweldige promotie voor onze toeristenstad.

Â

Velen langs de route en honderden vrijwilligers van onze verenigingen gaven haar een hartelijk welkom. Ontspannen genoot onze vorstin van de warme ontvangst. De Kasteelruïne was het unieke decor voor een ontmoeting van Hare Majesteit met inwoners van Valkenburg en bestuurders uit heel Zuid Limburg. Een feeëriek versierde gemeentegrot met een optreden van André Rieu zorgde voor een prachtige afsluiting van het bezoek aan onze stad.

Â

Een bijzonder groot compliment aan onze jarige VVV die als initiatiefnemer én organisator onze gemeente een geweldig goed georganiseerd feest bezorgde.

Â

Hare Majesteit werd aan de trappen van de Kasteelruïne een warm welkom toegezongen door het Koninklijk Mannenkoor Walramâs Genootschap. Muzikaal werden haar schreden op Valkenburgse bodem begeleid door de Harmonie van het Koninklijke Walramâs Genootschap.

Â

Joke de Backer en een van haar balletgroepen zorgden samen met muziekgroep Reincarnatus voor een sfeervolle begeleiding van de openingshandeling. Samen met onze Koningin die VVV ballonnen los knipte, gaven tientallen jongeren van onze Valkenburgse basisscholen enkele honderden gekleurde ballonnen de vrije vlucht. Het was een prachtige belevenis om deze jongeren op het âbalkonâ van onze ruïne samen met ons te zien vieren.

Â

Door een erehaag van een zeer traditioneel Valkenburg cultuur erfgoed begaf onze vorstin zich naar de ingang van de gemeentegrot. De schutterijen Sint Martinus uit Houthem, Sint Mauritius uit Strucht, Monulphus & Gondulphus uit Berg en Terblijt en de âEdele Nobele Agtbaere Jonge & Oude Loffelijke Schutterye Der Stadt en Vryheyd Valckenborchâ stonden niet alleen strak en geboend in het pak, maar ook strak in de houding. Het Nachtwachtgilde beeldde op de voor hen zo unieke wijze natuurlijk het beroemde schilderij van Rembrandt uit. Hare Majesteit genoot zichtbaar van onze pracht aan cultuur.

Â

Dank aan alle inwoners die langs de route stonden, aan onze verenigingen die mee hielpen bij de voorbereidingen, aan bestuur en medewerkers van de Kasteelstichting en het restaurant. Dank ook aan bestuur, directie, medewerkers en vrijwilligers van de jarige VVV voor hun inzet, aan de politie en de stadswachten, aan de vrijwilligers die zorgden voor wegafsluitingen, aan onze medewerkers van de Gemeentegrot en aan onze mannen van de buitendienst.Â

Â

Zij allemaal hebben het bezoek van Hare Majesteit de Koningin aan onze stad voor haar én voor ons onvergetelijk gemaakt.
Een mooier cadeau had onze jarige VVV zich niet kunnen wensen.

CHAPEAU!

Â

Martin Eurlings

Burgemeester van Valkenburg aan de Geul


VVV Koningin Valkenburg