Gemeente Helmond


Speelseizoen Helmond West gestart

Het speelseizoen in de speeltuin Helmond West ging afgelopen zaterdag feestelijk van start. De speeltuin viert dit jaar het 50-jarig bestaan.

Het bestuur van de speeltuin presenteerde de eerste plannen en ideeën voor vernieuwing en verandering van de speeltuin. Een belangrijk onderdeel hiervan wordt spelen in de natuur. Hout, stenen, water en zand gaan hierin een belangrijke rol spelen.

Totempaal onthuld

Tijdens de opening van het speelseizoen werd een film vertoond van 50 jaar speeltuin. De vrijwilligers van de speeltuin kregen uit handen van de gemeente en woCom polos en bodywarmers met het logo van Helmond West en hun naam erop. Kinderen uit de wijk onthulden samen met wethouder Jos Boetzkes en directeur Raymond Haacke van de Mariabasisschool een totempaal. Deze totempaal vormt straks het middelpunt van het nieuwe gedeelte van de speeltuin.

Plannen verder uitwerken

Het speeltuinbestuur gaat de plannen nu verder uitwerken samen met de gemeente, provincie Noord-Brabant, Waterschap Aa en Maas en woCom. Net als de speeltuin, ondergaat ook de wijk Helmond West de komende jaren een flinke metamorfose.

* Lees meer over de plannen van de speeltuin
* Lees meer over de wijkontwikkeling Helmond West