Politie Limburg-Noord

Drie aanhoudingen voor betrokkenheid bij inbraken en insluipingen in scholen


Datum: 31-03-2010
Tijd bericht: 11:14
Plaats: Roermond
De Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland (BR NON) heeft, onder leiding van het Openbaar Ministerie Zwolle-Lelystad, op dinsdag 30 maart twee mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij meerdere inbraken en insluipingen in scholen in een groot deel van Nederland. De verdiensten van de inbraken worden momenteel geschat op ruim ¤ 120.000,-.

Een 46- en 47-jarige man werden in Roermond aangehouden. Daarnaast werd een 37-jarige vrouw uit Duitsland aangehouden op verdenking van witwassen binnen dit onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Inbraken in het hele land
De BR NON onderzoekt twaalf zaken in de periode juli 2008 tot december 2009. Bij de inbraken en insluipingen door een groot deel van het land werden voornamelijk geld, bankpasjes en sleutels buit gemaakt. De inbraken vonden onder andere plaats in Hoevelaken, Geldermalsen, Culemborg, Emmen, Oldenzaal, Almelo, Aalten, Grootebroek, Hoenderloo, Delden en Heerde.

Poging doodslag en diefstal door middel van geweld De 47-jarige man wordt, naast de inbraken en insluipingen, ook verdacht van poging tot doodslag en diefstal door middel van geweld bij één van de inbraken.

Twee woningen doorzocht
Op de dag van de aanhoudingen werden twee woningen doorzocht (Roermond en Duitsland). Er werd beslag gelegd op onder meer één woning, twee auto's, een motorfiets en een paardentrailer. In het kader van ontneming is ook een financieel onderzoek gestart.

De Bovenregionale Recherche is het onderzoek gestart naar aanleiding van informatie uit de politieregio Noord- en Oost-Gelderland.

Meer informatie: Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland