Politie IJsselland

Verdachten aangehouden

Giethoorn, 31-03-2010 o De politie heeft dinsdag 30 maart bij een woning aan de Jan van Nassaulaan twee verdachten aangehouden. s Morgens hielden agenten een 48-jarige vrouw aan voor het niet voldoen aan bevel en belediging. Later die dag werd haar 17-jarige zoon aangehouden voor diefstal en bedreiging.

De politie was bij de woning aanwezig omdat de AID paarden in beslag ging nemen en om assistentie had gevraagd. De eigenaresse van de paarden wilde zich hiermee bemoeien ondanks de afspraak dat ze in de woning zou blijven. Daarbij beledigde zij de agenten en een medewerker van de AID. Ze is aangehouden, er is proces-verbaal opgemaakt en ze is s middags weer heengezonden.

Later die middag stond een 24-jarige cameraman uit Zwolle te filmen vanaf de openbare weg. De 48-jarige eigenaar van de paarden en zijn zoon waren het hier niet mee eens. Ze pakten de camera af en bedreigden de cameraman. De cameraman heeft aangifte gedaan. De politie is naar de woning gegaan om beide verdachten aan te houden. De jongen was aanwezig in de woning, maar zijn vader niet. Voor de zekerheid is een surveillancehond nog door het pand gelopen, maar de man werd niet aangetroffen. De man is verzocht zich te melden bij de politie. Er is een onderzoek ingesteld.